Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha aprovat hui, en sessió plenària extraordinària, els seus pressupostos per a l’any 2022 que sumen 35 milions d’euros. En ells destaca la inversió en Serveis Socials, 1’2 milions per a ajuda a la ciutadania més vulnerable i les inversions en millora d’infraestructures hídriques, urbanisme i dependències municipals.

“Es tracta d’un pressupost on s’ha tingut molt en compte els serveis socials el suport i ajuda a les persones, i on hem pogut, gràcies a la desaparició temporal de la regla de despesa, realitzar més inversions necessàries per al nostre municipi i així cobrir les necessitats de totes els alteans i alteanes. És important recordar que el pressupost és un document viu, una eina de treball que està en constant evolució, i anem fent modificacions de crèdit, segons vagen canviat les necessitats, al llarg de tota l’anualitat”, ha comentat Xelo González, regidora d’Hisenda.

 

Actuacions destacades

En els pressupostos presentats, i que passaran per un període d’al·legacions fins a la seua aprovació definitiva a l’inici de l’any, destaquen importants actuacions en el municipi com és el lloguer més pàrquing a Altea la Vella; les inversions en infraestructures als carrers Convent i carrer Alfas del Pi, amb un pressupost de més de 300.000€. 172.000€ per a l’aportació de l’Ajuntament a una obra finançada per a l’avinguda Comunitat Valenciana. La climatització del Palau i el centre cultural d’Altea la Vella amb un cost de 450.000€ i els 340.000 euros per a condicionar la piscina municipal.

Destaca també el muntant destinat al control d’aforament de platges i poble antic, de quasi 200.000 euros, subvencionat una tercera part, amb els plans de sostenibilitat turística en destí.

 

Increment pressupostari en diferents àrees

En 2022 l’Ajuntament seguirà amb la seua política d’invertir en la ciutadania i s’han destinat 1.2 milions d’euros a Serveis Socials, entre subvencions, assistències socials i actuacions d’emergència per a les persones més necessitades.

A la Pública se’l destina 300.000 euros més que al 2021, destaca la neteja viària i de jardins; 85.000 euros per al manteniment de les platges; 620.000 euros per a la brigada municipal; 80.000 euros per a la gestió de la piscina i 320.000 euros per a la neteja, intensificada en els centres escolars.

En l’àrea d’Urbanisme es duplica el pressupost, entre les seues diferents actuacions destaca la rehabilitació d’un immoble al carrer Sèquia. En Cicle Hídric, també es dupliquen les xifres respecte al passat any, quasi 1 milió d’euros més, destacant el sanejament del carrer Sol i Portal Vell, carrer Alacant, carrer Empedrat i Remei i el Passeig del Mediterrani i Sant Pere.

En Seguretat Ciutadana hi ha 100.000 euros més que al 2021, dels quals 75.867€, aniran per a la instal·lació d’un sistema intel·ligent de vídeo vigilància, subvencionat també, en una tercera part, amb el pla de sostenibilitat turística en destí.

En Turisme es destinaran quasi 200.000 euros per a fer actuacions dels plans de sostenibilitat, subvencionats també per la Generalitat i el Ministeri. En Educació s’inverteixen al voltant de 100.000 euros en més professorat per a cursos d’anglés en la formació per a adults, i mobiliari per al mateix centre.

 

Disminució del deute

Els pressupostos de 2022 contemplen també l’estat del deute de l’Ajuntament. Segons ha comentat la regidora d’Hisenda, Xelo González, dels 20 milions de deute bancari que tenien, actualment només falta per retornar 5 milions. “Hem reduït el deute de l’Ajuntament moltíssim, gràcies a les gestions fetes des de l’àrea econòmica, tant en aquesta legislatura, com en el passat”, ha declarat. L’objectiu és aconseguir un deute zero per al Consistori en el menor termini possible. Respecte als ingressos indeguts del riu, el Consistori deu només 800.000 euros, per la qual cosa s’estima es quede liquidat en l’any vinent.

“El pressupost que portem hui a aprovació, és un pressupost que s’ha treballat molt en ell. No resulta fàcil fer els pressupostos en els últims anys, perquè ens hem trobat un Ajuntament totalment endeutat un pla econòmic financer que complir, i amb 20 milions de deute bancari i 20 milions més en passius contingents, és a dir, sentències i ingressos indeguts que anem tornant a poc a poc. Però pensem que la proposta que hem portat és una proposta coherent, que se centra en la ciutadania i aporta importants millores el municipi”, ha conclòs Xelo González, regidora d’Hisenda.

Pin It on Pinterest