Select Page

Els alumnes de l’IES Bellaguarda van assistir la setmana passada a una reunió amb el Parlament Europeu dins del programa d’Escoles Ambaixadores. Es va realitzar de manera telemàtica i tenia com a objectiu crear diàleg entre les diferents escoles europees participants sobre temes com els conflictes bèl·lics i les seues conseqüències, la inflació en diferents països o la preparació d’Europa per a l’hivern.

En aquesta trobada van participar centres educatius de Portugal, Alemanya, Bèlgica, Estònia, Romania, Itàlia, França, Hongria i un altre institut espanyol. Els assistents van ser conduïts pels moderadors que des del Parlament Europeu van conduir aquesta activitat internacional i els van mostrar les instal·lacions.

La vicepresidenta del Parlament Europeu Katerina Barley, va realitzar una intervenció sobre la situació de la pobresa energètica a Europa i va obrir torn de paraules perquè els estudiants pogueren consultar-li. Després d’elles, Aleyda Hernández, nascuda a Astúries i membre del Comité d’Indústria Investigació i Energia, va intervindre per a tractar de forma més extensa la pobresa energètica. L’última intervenció va ser de Stephen Clark, el director de les Oficines d’Enllaç del Parlament Europeu qui va parlar sobre el projecte Euroescola.

“Tenim el privilegi que el nostre institut forme part d’aquesta iniciativa que permet al nostre alumnat conéixer el funcionament d’institucions tan importants com el Parlament Europeu. Aquesta reunió els ha servit a més per a resoldre qüestions sobre temes d’actualitat i afermar el seu compromís amb les Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu”, ha comentat la regidora de Projectes Europeus, Maria. A. Laviós.

Pin It on Pinterest