Select Page

Un total de 44 alumnes de 4t de l’ESO de l’Institut d’Educació Secundària Bellaguarda han estat guardonats amb plaques i diplomes per part del Consistori i el Parlament Europeu. Amb este acte s’ha volgut valorar la difusió que han fet de la democràcia i les institucions europees.

Ahir al matí dimecres, el saló d’actes del centre va acollir el lliurament d’estos reconeixements. L’alcalde de la localitat, Jaume Llinares, juntament amb la regidora de Projectes Europeus, Maria A. Laviós i l’edil d’Educació, Miguel de la Hoz, van voler agrair així la implicació dels joves en este projecte que estimula el coneixement de Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves; alhora que proporciona un coneixement actiu de la Unió Europea en general i del Parlament Europeu en particular.

Es tracta del projecte educatiu “Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu” on l’IES Bellaguarda és l’únic centre que participa a tota la comarca de La Marina. El programa permet als estudiants conèixer els seus drets com a ciutadans de la Unió Europea i aprendre sobre el paper que exerceixen al Parlament Europeu.

Segons l’alcalde, Jaume Llinares, “este projecte és molt important. Hi participen 1750 centres de tot Europa i el nostre institut n’és un. Gràcies al fruit del treball de col·laboració del mateix centre amb l’Oficina de projectes Europeus, l’IES Bellaguarda s’hi va emmarcar de ple fa tres anys, on hi han treballat els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Un projecte en què els nostres joves han participat activament i han estat altaveus de la democràcia parlamentària europea i dels valors que impulsa la Unió Europea. Estic completament segur que la col·laboració plena de l’IES Bellaguarda amb l’Oficina de Projectes Europeus portarà més projectes en què els joves se’n podran beneficiar.” A la qual cosa afegia, “la nostra oficina és un exemple a tota la Comunitat Valenciana perquè relaciona els joves amb projectes per fer-los coneixedors i partícips activament”. “No només es tracta de tenir dades sobre la Unió Europea, sinó també de donar l’oportunitat d’experimentar la ciutadania europea”.

Per part seua, l’edil de Projectes Europeus i de l’oficina EuroAltea, Maria A. Laviós, remarcava “la importància d’este projecte “ja que els joves són un pilar important per poder fer entre tots i totes l’Europa que volem, una Europa inclusiva , justa, equitativa, verda, que es preocupa del seu entorn i del territori i pels drets humans, i sense ells, seria impossible. Per això, hem volgut agrair la vostra feina, no només a l’alumnat, sinó també al professorat que ha estat acompanyant perquè mai no s’obliden els valors treballats”.

En este programa hi participen 117 escoles ambaixadores del Parlament Europeu de totes les comunitats autònomes d’Espanya, Melilla i Ceuta. 10 dels centres són a la Comunitat Valenciana i només 4 són de la província d’Alacant.

Pin It on Pinterest