Select Page

La fira d’Alternatives Sostenibles tindrà lloc els dies 15 i 16 d’octubre als jardins de Palau Altea i de la Facultat de Belles Arts de la UMH

Una nova edició de la fira Eco Altea ja està en marxa. La Regidoria de Participació Ciutadana, regida per María Antonia Laviós, l’ha presentada aquest matí en roda de premsa al costat dels organitzadors, Juan Miguel Silvestre Morcillo i Joan Rovira Bassas.

L’esdeveniment, que es porta celebrant des de 2008, tindrà tallers, ponències i activitats, tot això relacionat amb la salut, els productes de proximitat, agroecologia, bioconstrucció, consciència social, economies solidàries, sobirania alimentària, educació… I a més, acompanyat d’un ambient festiu i lúdic, amb balls, activitats per a xiquets i xiquetes o un festival de música, que participaran cantautors i grups d’Altea.

En la present edició hi haurà més de 100 estands i desenes de voluntàries i voluntaris que ajudaran en l’organització. L’esdeveniment està organitzat per l’associació Eco Altea, i compta amb la col·laboració de la Regidoria de Participació Ciutadana, la Universitat Miguel Hernández i de la Generalitat Valenciana.

“Després de dos anys d’aturada per la pandèmia reprenem aquest esdeveniment consolidat a Altea que atrau a visitants i firaires de tot el país. Volia agrair la labor dels membres de l’organització per la seua programació tan diversa per a tots els públics. Ara necessiten que els acompanyem i els donem suport en aquesta iniciativa” va assenyalar l’edil de l’àrea, María Antonia Laviós.

En aquesta nova edició hi haurà com a novetat un festival de música, amb grups locals com Dub Inna Terra, procedents d’Altea i Polop, que fabrica els seus propis altaveus. També actuaren el Xocolater, cantautores d’Altea com Noelia González o xirimiters de la localitat, i a més, hi haurà un recital de poesia de part de l’alumnat de la Universitat Miguel Hernández.

Juan Miguel Silvestre Morcillo, organitzador de la fira, explicava el contingut d’aquesta: “la fira conté moltes conferències i tallers molt interessants, com un taller d’espart impartit per Juan “el Gato” o el taller de tipus d’empelts en fruiters de Vicent “El Teuladí” i conferències com: “Dis-me on dorms i et diré de què sembles” per José Antonio Alonso, Tècnic en Biohabitabilitat o “Canvi climàtic, calfament global: Frau o realitat?” per Luís Pomar, catedràtic d’estratigrafia en la Universitat de Balears fins a la seua jubilació i guanyador de diferents premis per les seues tesis.”

Els organitzadors assenyalaven que la programació es troba en la pàgina web d’Eco Altea https://www.ecoaltea.org/ o en els diferents fullets repartits pel municipi.

“Per a mi aquesta fira és més un esdeveniment que una fira per la seua diversitat. Eco Altea atrau molts artistes, artesans i visitants dels voltants i fora de la Comunitat Valenciana. Ens hem preocupat que hi haja una gran varietat d’activitats, estands, alimentació de tota mena com a cerveses artesanes i productes de proximitat i gent nova i de la zona” finalitzava Joan Rovira Bassas, artesà i ara organitzador d’Eco Altea.

Pin It on Pinterest