Select Page

El proper 6 d’octubre, al centre Social d’Altea, en horari de 10:00 a 13:00h, tindrà lloc la trobada “Focus Pime i Emprenedoria Marina Baixa i Marina Alta 22” que abordarà la relació entre les pimes i la sostenibilitat. Així ho han anunciat este mateix matí les regidores de Foment de l’Ocupació i Cultura, Maria A. Laviós i Aurora Serrat, respectivament, i Joaquín Alcázar, director del CEEI Elx.

En paraules de Serrat, “des de l´Ajuntament estem molt satisfets i agraïts al Centre Europeu d´Empresa i Innovació d´Elx que haja brindat una vegada més la possibilitat que el poble d´Altea siga l´amfitrió en un dels esdeveniments que programen dins del Focus Pime CV i estem també contents que acceptessen la nostra petició que es faça a Altea de forma presencial, ja que l’any passat al final, per circumstàncies sanitàries, es va haver de realitzar de forma telemàtica, encara que també va comptar amb un destacat èxit”. “Ens agrada la proximitat i els contactes que es puguen crear en este tipus d´iniciatives pel que l´Ajuntament d´Altea seguirem apostant per propostes d´innovació, emprenedorisme i de les pimes”. Hi ha afegit la responsable municipal de Cultura.

Per part seua, l’edil de Foment de l’Ocupació i de Desenvolupament Local s’ha sumat als agraïments de Serrat i ha explicat que la temàtica de la jornada gira al voltant de la relació entre les pimes i la sostenibilitat. “És importantíssim que totes i tots entenguem que la sostenibilitat és un pilar indispensable per aconseguir l´èxit dels nostres negocis”; ha postil·lat l´edil, que ha reconegut estar “en un moment de canvi molt important marcat per l´encariment dels preus i hem de buscar alternatives que no condicionen les expectatives de creixement, a més de l´emergència climàtica”.

“Les noves formes de negoci que es presentaran en aquestes jornades, juntament amb les taules rodones que hi haurà, ens ajudaran a comprendre i agafar exemples per als nostres negocis”; ha declarat Laviós, que ha sumat a la sostenibilitat la digitalització, com una de les àrees fonamentals a desenvolupar en els nous models de negoci amb èxit.

Finalment la responsable municipal de Foment de l’Ocupació ha animat tot l’entramat empresarial del municipi i comarques de la Marina Alta i Marina Baixa a inscriure’s a l’esdeveniment i d’esta manera “captar idees i exemples de bones pràctiques que els ajudaran a millorar els seus negocis o a agafar força per llançar aquella idea que es tenia al cap”.

I ha sigut Joaquín Alcázar, director del CEEI Elx, l’encarregat de detallar el contingut del programa de la jornada i sintetitzar les línies del “moment de diàleg amb el futur”; com així qualifica la trobada.

“Imaginar el futur és complicat, el que es pot fer és crear-ho”; ha sentenciat Alcázar, que ha completat la seua afirmació amb estes paraules: “el que ha de fer una persona emprenedora és començar a buscar oportunitats dins este futur que probablement passarà. No és senzill, té un risc ser innovador i este Focus vol donar pistes perquè el procés d’exploració tinga més èxit”.

“Dins d’este futur que parlem que es pot construir, el procés d’innovació és important perquè si no ens pot passar que perdem l’oportunitat de negoci i esta oportunitat ara està amb la sostenibilitat. Hi ha grans inversions en sostenibilitat, grans directives en marxa, grans calendaris que es compliran i aquella empresa que no els complisca no podran competir. Estaran fora del mercat perquè hi ha uns dictàmens, legals i de mercat, que no permetran que les empreses no siguen sostenibles i circulars. Este  és un moment d’explorar, sabent que és una oportunitat, és el moment dels emprenedors perquè enfoquen els models de negoci amb esta premissa bàsica i això es reflecteix al programa d’estes jornades”. Ha determinat Joaquín Alcázar.

Més informació i inscripcions a https://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=14&n=20775

PROGRAMA

09:30 Recepció i acreditacions.

10.00 Obertura institucional amb la presència de José Javier García, president del CEEI Elx i Jaume Llinares, alcalde d’Altea.

10:15 Taula rodona: “Canvi de model cap a un entorn més sostenible”. En què es parlarà del Pacte Verd de la UE, basat en l’estratègia de l’ONU per proposar alguns objectius molt ambiciosos per als estats membres respecte a la transició cap a un model productiu més sostenible, que aborde conjuntures com la cadena de valor alimentària, la incorporació de les energies renovables als sistemes energètics, la protecció, conservació, restauració i gestió sustentable de la biodiversitat i la lluita climàtica mitjançant compromisos d’emissions netes zero per al 2030 i nul·les el 2050. S’abordaran alguns d’estos objectius amb empreses que, o bé ja han realitzat la transició cap a un model productiu sostenible o bé són empreses que ajuden a fer esta transició a la resta de la societat.

Hi intervenen Juan Sacri, president de Sapiens Energia; Juan José Seguí, gerent de Taronges Masil; Amaia Rodríguez, CEO de Gravity Wave

11:00 Cafè networking

11.30 Debat col·loqui “Models de negoci d’impacte”. Casos dèxit. Experiències de startups que estiguen aplicant els ODS a les seues empreses, amb dones emprenedores en entorns sostenibles, disseny, alimentació i cura personal. Hi intervenen Carla Bernabeu, Ceo de ké Water Drinks; María Sanchiz Albaladejo, Ceo de D13C studio i Estefania Hurtado, CEO de Mamaneco.

12:15 Conferència “Innovació i digitalització per afrontar els reptes de la sostenibilitat”. L’emergència climàtica, la necessitat d’adaptació a la transformació digital accelerada per la pandèmia i el compromís de complir amb el nou contracte social global establert amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides abans del 2030, col·loquen la sostenibilitat al primer pla de lestratègia empresarial.

Hi intervenen Federico Buyolo, director d’Innovació Cultural de la Fundació Ortega Gasset-Gregorio Marañón.

L’esdeveniment estarà conduït per Gemma Mateos Periodista i Assessora de comunicació i esdeveniments a B-News Comunica.

Pin It on Pinterest