Select Page

Hui al matí, la Casa de Cultura d’Altea ha acollit la primera reunió presencial, des que es declarara la pandèmia del COVID, del comitè que organitza “Focus Pyme i Emprenedoria 2022”; el projecte públic-privat que engloba tots els agents de l’ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de dinamitzar l’emprenedoria innovadora a tot el territori i identificar-lo baix un mateix paraigua.

La reunió, que suposa l’inici de l’organització del proper esdeveniment comarcal, que es desenvoluparà a Altea al mes d’octubre, ha estat presidida per les edils de Foment de l’Ocupació i Cultura, Maria A. Laviós i Aurora Serrat, respectivament. Ha comptat també amb la participació de representants de CEEI Elx, Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández, CREAMA, Ajuntament d’Orba, Ajuntament de Benidorm i JOVEMPA. Els assistents han debatut sobre diferents qüestions clau per a l’organització de l’esdeveniment, com ara la temàtica, l’objectiu del mateix, la data de realització i l’espai on se celebrarà. Els avenços de la reunió han permès establir una línia de treball per donar forma a esta acció territorial. A més, altres entitats han mostrat el seu interès a participar a l’organització de l’esdeveniment, com ara LAB Nucía i AVIBE.

“Focus Pime i Emprenedoria Marina Alta i Marina Baixa 2022”, se centrarà en la sostenibilitat de les micropimes i tractarà d’inspirar les empreses de la zona perquè puguen ser més sostenibles amb diferents accions. D’esta manera, s’aposta per una qüestió de summa importància actualment, que s’alinea també amb les inquietuds de les dues comarques i del municipi d’Altea, municipi molt compromès amb esta temàtica amb iniciatives com el Pla Agenda Altea 2030.

“Focus Pime i Emprenedoria”, que consta d’un esdeveniment central considerat la trobada emprenedor més gran de la Comunitat Valenciana, a més d’esdeveniments de dinamització territorial i sectorial, és una iniciativa promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) dins de la seua política de suport a l’emprenedoria i la pime.

Els objectius d’esta macro trobada empresarial, de la qual Altea serà amfitriona després de l’estiu, són generar sinergies entre els participants afavorint el networking i promoure la coordinació entre les entitats que donen suport a les pimes i emprenedors.

Com a representants municipals Laviós i Serrat han manifestat la seua satisfacció que Altea haja sigut elegida per a la celebració de la trobada anual d’aquest 2022; ja que estava previst que fos seu en el 2020 però no es va poder celebrar a conseqüència de les mesures socials i sanitàries adoptades per la pandèmia.

Una vegada més, les regidors de Foment de l’Ocupació i Cultura han posat a disposició de l’organització les instal·lacions municipals perquè es duga a terme a Altea un esdeveniment tan important per a les pimes.

 

 

Pin It on Pinterest