Select Page

El 31 de maig és el Dia Mundial contra el tabac i la Regidoria de Sanitat mostra les seues accions contra la nicotina

La Regidoria de Sanitat i la unitat UPCCA d’Altea, tornen a recordar la importància de deixar de fumar aprofitant el dia Mundial sense Tabac, José Luis León Gascón, regidor d’àrea, fa balanç de les accions que des de la unitat UPCCA, dirigida per la psicòloga Paloma Andrés, es realitzen tant en els centres educatius municipi dins dels programes i calendari escolar.

“Estem durant tot l’any visitant els centres educatius des de les edats que es valoren influenciables per a explicar-los tots els riscos del tabac i les seues variants, s’intenta fomentar que fumar no està de moda” ha comentat León Gascón.

«El tabac, una amenaça per al nostre medi ambient», ha sigut la campanya que en aquest 2022 s’ha treballat en els centres. La campanya (elaborada per l’OMS) té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania sobre l’impacte ambiental que té el tabac, des del seu cultiu i producció fins a la seua distribució, sense oblidar els residus que genera.

Paloma Andrés per part seua, ha comentat que la labor que es realitza a les aules: “en tots els centres escolars es realitza els tallers de l’Aula del Tabac on se’ls ensenya sobre les conseqüències i efectes del tabac, com també, es tracten els nous dispositius de consum (vapers, Pipes i cigarrets electrònics) per part dels joves com un inici en el consum de tabac. Es treballa la pressió grupal i els efectes immediats del tabac entre els joves”

En els IES es treballa amb els alumnes de 1r ESO, la relació directa del consum de porros amb el tabac, ja que, a Espanya el consum de cànnabis (marihuana) va conjuntament relacionat amb el consum de tabac. La finalitat dels tallers és de transmetre als alumnes els efectes i conseqüències a curt termini en la seua salut física i mental.

El regidor José Luis León Gascón ha recordat que des de la regidoria de Sanitat i la UPCCA es desenvolupen un curs per a deixar de fumar completament gratuïts per a qui estiga interessat, al llarg de tot l’any, simplement han d’agafar cita amb la unitat.

Sanitat posa en valor totes les accions que es realitzen des de la UPCCA d’Altea, que treballa juntament amb la resta de les unitats de la Generalitat Valenciana i juntament amb els projectes de l’OMS, treballant la prevenció del consum de tabac. Amb la campanya “Protegir el medi ambient una raó més per a deixar de fumar”

Pin It on Pinterest