Select Page

La regidoria de Cultura recuperà el festival després de 2 dos anys d’absència

La ciutat d’Altea tornarà a comptar amb el seu festival de música dedicat al compositor alemany Beethoven. El Beethoven Fest que va nàixer en 2020, coincidint amb el 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven, torna després de l’aturada de la pandèmia.

Una cita musical que contempla la celebració de tres concerts, durant el mes vinent de maig en el Centre Cultural d’Altea la Vella, en els quals s’interpretaran peces d’aquest reconegut compositor. Així ho han donat a conéixer l’edil de Cultura, Aurora Serrat i l’impulsor del festival, Marcos Ivorra.

“El Beethoven Fest de 2020 va nàixer com un nou projecte coincidint amb la Capitalitat Cultural Valenciana a Altea, i va obtindre un gran acolliment per part del públic. La intenció era repetir el Festival en 2021, però a causa de l’evolució de la pandèmia no va poder dur-se a terme, però per a este 2022 el públic podrà gaudir novament de les composicions del geni alemany”, ha declarat la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

Per part seua, Marcos Ivorra, director artístic i organitzador del Beethoven Fest, ha agraït a la regidoria de Cultura el suport a la continuïtat del projecte: “després de l’èxit d’acolliment per part del públic en el Beethoven Fest de 2020 ens vam posar a treballar ja en la següent edició, i ací tenim el Festival del 2022”.

El Festival estarà conformat de tres concerts que tindran lloc els diumenges 15, 22 i 29 de maig a les 12:00h en el Centre Cultural d’Altea la Vella. Quant a la programació, Ivorra ha comentat que els concerts serà interpretat per agrupacions de diferents formats instrumentals. El cicle començarà amb el concert del 15 de maig titulat “Vientos Cásicos”, constituït amb obres de mestres de la música com Mozart i Beethoven. Interpretat per un sextet de vent de la Sinfonietta Altea. En la segona audició, 22 de maig, el quartet de corda Lucetum, representarà el programa aPärt from Beethoven. I per a tancar el festival, el diumenge 29, s’interpretarà el programa “Beethoven: la puerta del romanticismo”. Per part del duo format pels músics alteans Anna Alvado, flauta, i Luis Alvado, piano.

“Cadascun dels concerts és representatiu de les composicions que feia Beethoven, cambra, piano i agrupació de cambra amb moments simfònics”, ha conclòs Marcos Ivorra.

Finalment, l’edil de l’àrea, Aurora Serrat, ha convidat als amants de la música a assistir a aquests concerts que són amb entrada lliure fins a completar l’aforament i ha manifestat que “continuem treballant perquè Altea siga una destinació turística-cultural referent”.

Pin It on Pinterest