Select Page

Ahir a la vesprada, al Centre Cultural d’Altea la Vella, es feia un pas més cap a la constitució del que serà la Comunitat Energètica Local. Després d’una hora i mitja d’exposició i preguntes dels múltiples veïns que van assistir a esta reunió, es procedia a formalitzar les inscripcions dels veïns d’Altea i d’Altea la Vella que estan disposats a formar part de la junta directiva que presidirà l’associació responsable de la Comunitat Energètica.

La cita, presidida pel regidor de Medi Ambient, Jose Orozco, va comptar amb les explicacions i la implicació de la Cooperativa Sapiens, dedicada a la posada en marxa i assessorament d’este tipus de comunitats.

En el transcurs de la mateixa es explicaren els detalls de constitució i funcionament d’una comunitat energètica; així com es van aclarir tots els dubtes i qüestions que el mig centenar d’assistents van posar sobre la taula; entre elles el cost de la inversió, l’estalvi que pot suposar per a l’adscrit a la comunitat a la factura de la llum mensual, els diversos serveis que pot prestar la comunitat, quina pot ser la implicació de ciutadà i els diferents punts que l’Ajuntament té previstos, en un primer moment, per col·locar les plaques solars dels diferents punts que s’hi instal·len.

Segons les dades aportades pel responsable municipal de Medi Ambient, “sis són els punts que en un primer moment hem valorat des de l’Ajuntament com a llocs d’instal·lació de les plaques ja que es troben ubicats als nuclis de població o comercials i empresarials als que pensem hi pot haver més interessats a participar de la Comunitat Energètica; com són el Centre Cultural d’Altea la Vella; el Centre Social; o al polígon de tolerància industrial de Cap Blanc, entre d’altres”. A més, la iniciativa és oberta a valorar altres ubicacions que la ciutadania considere i per descomptat a tenir en compte idees i opinions dels interessats”; ha afegit l´edil.

Pel que fa als qui poden ser els beneficiaris de la iniciativa, tots aquells l’habitatge dels quals o punt de consum d’energia, estiga a 500 metres com a màxim de la instal·lació. És una qüestió que regula la normativa estatal sobre comunitats energètiques.

En paraules de l’edil, “volem que part de la transició energètica es descentralitze i democratitze fomentant la participació ciutadana; per això l’Ajuntament està disposat a cedir diferents sostres d’edificis municipals amb l’objectiu que este any es puguen executar entre 2 i 3 projectes diferents d’energia neta i que abaratisca la factura de ciutadans i pimes”.

 

Pin It on Pinterest