Select Page

Hui al matí han donat inici les Jornades sobre Ocupació que la regidoria de Foment de l’Ocupació ha organitzat per primera vegada i que comparteixen espai amb l’arribada a Altea del Bus Labora, que estarà prestant servei a el municipi durant tres dies a la Plaça de l’Ajuntament. Així ho ha explicat l’edil d’àrea, Maria A. Laviós, que, juntament amb l’Alcalde Jaume Llinares i el Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General del Labora, Enric Nomdedéu, han visitat el Bus Labora i han participat hui a les diferents activitats.

Sobre les 1es. Jornades d’Ocupació Ocupa’t Altea, el dia central de la qual és hui, la responsable municipal ha manifestat el següent: hem aprofitat que teníem la visita del Bus Labora els dies 10, 11 i 12 de maig, per organitzar estes Jornades d’Ocupació, en què es tractaran diferents temàtiques encaminades totes a ajudar al foment d’accions per a la plena inserció laboral”.

Maria A. Laviós ha detallat també quina és l’agenda de la iniciativa que ha començat amb una Jornada Tècnica sobre “Territori, Formació i Ocupació. Recursos per al canvi”. sobre el Pacte Territorial d’Ocupació de la Marina Baixa; sobre el qual Lavios ha recordat que “es tracta d´un pacte a tres bandes en què estan representats els Ajuntaments, els Sindicats i l´entramat i associacions empresarials”. “Han vingut de la Universitat d’Alacant a presentar-nos el Diagnòstic Territorial de la Marina Baixa i línies estratègiques, a partir del qual posar en marxa accions que vagen encaminades a assolir la plena inserció laboral”. Ha puntualitzat la regidora.

Una altra de les activitats de l’agenda d’avui ha sigut la presentació de l’FP Dual mitjançant una xerrada anomenada “Formació Professional Dual: El futur de l’FP”. “Un projecte en què està treballant la conselleria d’Educació al costat del Labora per crear un nou model on l’FP vaja adjunta a un contracte de treball en formació i alhora s’incentiva les empreses a contractar joves en formació perquè tindran bonificacions fiscals” ha comentat l’edil, que ha parlat d’alguns dels beneficis que presenta la FP Dual, com ara que prepara personal qualificat adaptat a les necessitats i format en els processos i cultura empresarial.

Finalment, hui s’ha parlat sobre “recursos per al canvi: ajudes per a l’empresari” com són les ajudes per al Kit Digital, un pas endavant cap a la digitalització empresarial” del Govern de la Nació, dins del seu Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència i que poden arribar a ser fins a 12.000€”. Ha detallat la responsable municipal de Foment de l’Ocupació.

El dia de demà, a les 19:00ha la Casa de Cultura, se celebrarà una xerrada sobre Garantia Juvenil destinada als joves i el dijous dia 12, a esta mateixa hora i espai, tindrà lloc una xerrada sobre competències d’activitats empresarials, la pretensió del qual és que s’arriben a homologar les competències d’un determinat treball i es compte amb l’expedició d’un títol, tot baix el nom de “Certificats de professionalitat”.

Per part seua, Nomdedéu oferia tota mena de detalls sobre el projecte del Bus Labora, que no és altra cosa que una oficina itinerant del Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana. “Continuem tenint impossibilitat material de tenir oficines per tots i cadascun dels ajuntaments i hi ha gent a qui costa desplaçar-se i l’administració si vol ser útil ha de ser allà on estiguen els problemes i els seus usuaris. En aquest cas concret Altea comptarà amb el bus tres dies i anirem per tot el País Valencià”.

A l’autobús es fa el mateix que una oficina, formació, donar d’alta per primera vegada als usuaris, ensenyar a fer servir l’aplicació o l’ordinador per poder continuar renovant el DARDE -Document d’Alta i Renovació de la Demanda de Ocupació- des de casa. En definitiva, el bus ofereix els mateixos serveis que una oficina Labora.

“Fer coincidir al mateix moment i espai l’estada del Bus Labora, un punt de l’oficina Ocupa’t i diverses activitats per al Foment de l’Ocupació a través d’unes jornades és una idea magnífica perquè com més se sume, més èxit tindran les iniciatives”. Ha conclòs Enric Nomdedéu.

Finalment Maria A. Laviós, en representació de l’Ajuntament d’Altea, ha animat alteans i alteanes a fer ús dels serveis del Bus Labora, així com ha emplaçat la ciutadania a participar a les diferents activitats de les I Jornades d’Ocupació d’Altea .

Pin It on Pinterest