Select Page

Els voltants de la Carpa Festera comptaran amb un Punt Violeta i un altre Arco Iris

Els departaments d’Igualtat i Benestar Social han donat a conèixer l’ampli dispositiu organitzat per les àrees municipals esmentades per poder gaudir d’unes Festes Patronals lliures d’agressions sexuals i homòfobes; com ha explicat l’edil de les dos àrees, Anna Lanuza.

Com ha indicat Lanuza, “treiem al carrer la feina i els recursos contra estes violències, per això al costat de la Carpa Festera, els dies 22 i 23, s’instal·laran els punts Violeta i Arco Iris des de les 00:00h fins a les 04 :00h”.

Pel que fa al Punt Violeta, este és un espai segur perquè les dones que se senten agredides puguen trobar informació i atenció. El Punt estarà gestionat per Creu Roja. Contra l’homofòbia lluitarà el Punt Arco Iris, que estarà gestionat per Alacant Entiende i Vila Diversitat.

A més, el divendres 22 hi haurà un espai de la UPCA, Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, que depèn de Benestar Social, en què s’informarà de les addiccions en qualsevol vessant de les mateixes.

I com a novetat, “este any hi haurà un punt d´atenció a persones amb diversitat funcional”, ha anunciat l´edil de Benestar; qui ha detallat que “la iniciativa naix d’una reunió amb el departament de Festes i el seu propòsit és reservar una àrea d’accés i un espai on les persones amb diversitat funcional puguen trobar-se còmodes, gaudir dels espectacles de la millor possible i tinguen fàcil l’accés”. Anna Lanuza ha subratllat que “és un espai comú, però tindran preferència les persones que pateixen algun tipus de dificultat de mobilitat o auditiva”.

Anna Lanuza ha recordat que cal tenir present sempre el telèfon 112 i l’aplicació Alertcops davant les agressions. Una App, fàcil de descarregar, que a més de la comunicació amb la policia en temps real, també permet la geolocalització de la persona que puga estar en una situació d’emergència, que siga agredida o que puga estar presenciant una agressió.

“Altea és un dels municipis pioners en la instal·lació dels mateixos en festes i esdeveniments i este punt Arco Iris en concret és per donar informació, assessorar i atendre persones del col·lectiu LGTBI que puguen patir algun tipus d’insult o agressió i a més per donar informació sobre entitats de suport”; ha matisat Braulio Cencerrado, responsable tècnic de Benestar Social.

Un Punt Arc Iris que dóna servei d’assessorament al Centre Social cada divendres de cada mes i on poden acudir persones pertanyents al col·lectiu LGTBI i familiars.

Pel que fa al Punt Violeta, Marina Ferrer, tècnica de Voluntariat i Joventut de Creu Roja, ha animat la població a visitar-lo i a fer ús dels seus serveis en casos de necessitat.

Campanya de reciclatge en contra de la Violència Sexista

Iniciativa que Igualtat posa també en marxa, juntament amb la Federació de Moros i Cristians Sant Blai per mantenir les festes lliures d’agressions sexuals i homòfobes.

La regidoria d’Igualtat repartirà 3.000 gots de plàstic reciclables on es poden llegir diferents lemes contra les agressions com per exemple: “no als que envaeixen el teu espai; que passa que ara ja no vols?”. A més es podrà llegir a tots els gots “no és no. Altea per unes festes lliures de violència sexual i masclista”.

“Es tracta d’aconseguir que l’atenció i l’avís recaiga sobre l’agressor i no sobre la víctima que està estigmatitzada, a més que és a qui se’l jutgen les seues accions”, explica Anna Lanuza, que ha agraït la col·laboració de la Federació de Moros i Cristians.

“És important treballar per desestigmatitzar i ajudar i engegar este projecte”. Ha sentenciat la responsable municipal d’Igualtat.

I com a novetat del projecte, es col·locaran contenidors de recollida de plàstic a les 18 filaes existents per a la recollida del plàstic. Un material del qual es farà amuntegament diàriament i una vegada finalitzades les festes es valorarà i allò recaptat anirà destinat a un fi social de lluita contra les violències masclistes. “En este cas el que es reculla anirà destinat a dotar de material la Sala Amable que hi ha a les dependències alteanes de la Guàrdia Civil. Un espai que té per objecte evitar els fills i filles menors de les víctimes de violència de gènere hagen de presenciar moments delicats com poden ser els interrogatoris a la seua progenitora”. Conclou Anna Lanuza, responsable d’Igualtat.

En nom de la Federació, Toni, Domenech, el seu tresorer, ha agraït al Consistori estes accions i ha recordat que les festes d’Altea són unes de les pioneres a integrar les dones.” Volem que la nostra festa estiga lliure d’agressions. Agraïm tot el que feu per fer-ho i col·laborarem en tot el que puguem”. Ha conclòs Domenech.

A la compareixença hi han estat també presents la tècnica municipal d’Igualtat, Natividad García i Mayte Martínez, promotora d’Igualtat; a qui la regidora ha dedicat unes paraules d’agraïment per la seua feina.

Pin It on Pinterest