Select Page

La regidoria d’Educació organitza la tradicional Campanya de Mones de Pasqua dirigida a l’alumnat dels cinc col·legis públics alteans. Una de les activitats, com ressalta l’edil de l’àrea, Vicenta Pérez, “que agrada molt als xiquets i xiquetes, tant d’infantil com de primària”.

Pérez opina que “el fet que es pasten i s’elaboren les mones no és només una activitat lúdica, sinó que obri en l’alumnat diferents vessants com la igualtat, ja que totes i tots cuinen. És important també el coneixement dels nostres costums i que puguem mantindre aquest dolç tradicional que abans era fet per les nostres iaies”

Com ha ressaltat Pérez, la finalitat de la “Campanya de Mones de Pasqua 2022” és que l’alumnat dels CEIPs tinga una activitat particular i agradable per a contribuir a mantindre la tradició. Mostrant la forma en què els nostres avantpassats elaboraven aquest dolç tan especial de la Comunitat Valenciana, potenciant així, la continuïtat d’aquests coneixements.

Els col·legis reben les mones a les 9 del matí, perquè els xiquets i xiquetes, la puguen pastar. Als 12 del migdia l’empresa local contractada per a aquest servei, Forn de Ximo, les recull per a enfornar-les. I l’endemà, a partir de les 9.30, les mones són retornades, ja cuites, als col·legis alteans. Les escoles organitzen diferents activitats per a que xiquets i xiquetes es mengen la mona i juguen a jocs tradicionals.

En total es pastaran i enfornar 1.482 mones. El dilluns 4 d’abril es van elaborar 170 mones en el col·legi de L’Olla i 187 a l’Altea la Vella. El dimarts 5 d’abril es van produir 360 mones en el CEIP Rotes. El 6 d’abril es van pastar 332 mones en col·legi del Blanquinal. Hui 7 abril s’elaboraran 433 mones més en el CEIP Gargnanes.

Pin It on Pinterest