Select Page

Els treballadors de la Pública han realitzat una neteja en profunditat de totes les zones limítrofes del Riu Algar després de les fortes pluges

Les intenses pluges que han superat 84,6 litres per metre quadrat a Altea dissabte passat, han provocat la crescuda del llit del riu Algar, així com desperfectes en diversos punts de la localitat. Una de les zones més afectades han sigut els voltants del pont de Sogai, on els treballadors de la Pública “amb un tractor i un camió bivalva, s’han ocupat a fons per a recuperar la normalitat com més de pressa millor”.

Així ho ha explicat l’edil de l’àrea, Diego Zaragozí qui recordava que “el pont ha romàs tallat fins a aquest dimecres, quan van poder retirar-se tots els residus, sobretot el canyar que allí s’amuntegava”.

Per a això s’ha utilitzat una trituradora semiforestal procedint a triturar la vegetació per a convertir-la en un compost que queda depositat en el sòl, actuant com a abonament natural. Una gran quantitat de les canyes recollides han pogut així “reciclar-se”. “Aquest compost es deixa sobre el terreny, amb el conseqüent estalvi en transport i posterior eliminació. A més fa tot el procés de neteja molt més sostenible” ha destacat el regidor.

Platges

Com ha recordat Zaragozí ”els operaris de la Pública estan desenvolupat una important tasca de neteja, aplanat i condicionament en tota la costa alteana després d’aquests dies de pluges i temporal intens. Concretament ja s’està actuant a la platja de l’Espigó”.
Actualment la maquinària està procedint a anivellar la platja, ja que la tempesta havien amuntegat els cudols dificultant l’accés a determinats punts de la badia. “La Pública treballa intensament per a aconseguir que tota la costa d’Altea estiga en perfecte estat de cara a la Setmana Santa” va concloure el responsable municipal.
Finalment cal destacar que les restes de Poseidonia que s’acumulen en tota la costa es reduiran gràcies a un tractor especial i es procedirà a mesclar-los amb els cudols, mantenint-los així dins de l’ecosistema, tal com recomana en aquests casos l’Institut d’Ecologia Litoral.

Pin It on Pinterest