Select Page

La fira serà aquest any presencial i donarà orientació professional a alumnes d’ESO i Batxillerat

La Regidoria d’Educació ha posat en marxa una nova edició de la ‘Fira ORIENTA’T’, unes jornades d’orientació formativa dirigides principalment a l’alumnat dels IES del municipi. ORIENTA’T 2022 tornarà a ser presencial i participaran els dos instituts alteans conjuntament, ja que, la passada edició va haver de celebrar-se als centres docents atenent als protocols de prevenció davant la COVID-19.

Aquestes jornades pretenen ajudar sobretot alumnes que estiguen cursant 4t d’ESO o 2n de Batxillerat en els IES Altaia i Bellaguarda. Ja que, són cursos on l’alumnat ha de decidir el seu futur professional. No obstant això, ORIENTA’T també estarà oberta per a qualsevol persona que necessite orientació formativa o professional.

Com ha explicat l’edil, Vicente Pérez, “l’objectiu d’ORIENTA’T és oferir una ajuda especialitzada que orient a tots els participants en la presa de decisions sobre el seu futur educatiu i professional”. Segons han explicat la regidora i l’orientadora de l’IES Bellaguarda, Juana Hernández, les jornades se celebraran en el Centre Juvenil d’Altea (Carrer La Tella 1) en els dies 28 de febrer i 1 de març.

El dilluns 28 febrer de 9h a 15h i el dimarts 1 de març de 8h a 15h els estudiants dels IES faran una visita als estants, i a la vesprada estarà oberta al públic en general de 16h a 18h. Hernández ha assenyalat que “tenim com a objectiu a ajudar xics i xiques a triar entre diferents opcions, i en aquestes jornades, tindran accés directe a la informació a través de professionals.

A més, els estants tindran informació sobre els graus mitjans i batxillerats que ofereix l’IES Bellaguarda, sobre graus de la Universitat Miguel Hernández, informació sobre escoles d’art, sobre accés a l’oposició de Policia Nacional o estudis sobre tripulants de cabina entre molts altres més.

“La fira ORIENTA’T és un bon lloc on l’alumnat que va canviar de cicle pot informar-se de les opcions que tenen a la seua disposició”; ha finalitzat la responsable municipal d’Educació, Vicenta Pérez. Àrea que, al costat de les orientadores dels dos centres educatius i la direcció organitzen, en aquest cas, la cinquena edició d’ORIENTA’T.

Pin It on Pinterest