Select Page

El projecte promou l’ús de dades intel·ligents i obertes per gestionar millor els fluxos turístics.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, Xelo González, participava ahir en una reunió organitzada per Turisme Comunitat Valenciana per donar a conèixer els resultats d’un estudi en el marc del projecte HERIT-DATA. Durant la jornada de treball, l´edil ha estat acompanyada pels tècnics municipals d´Informàtica i Noves Tecnologies, Juanba Borja i Toni Alós, respectivament.

Com ha explicat l´edil de Turisme, HERIT-DATA té com a objectiu identificar solucions innovadores, amb el suport de les noves tecnologies i el big data, dirigides a reduir els impactes negatius del turisme sobre els béns patrimonials. El projecte ha comportat la monitorització i gestió dels fluxos en zones estratègiques de les destinacions participants, entre les quals hi ha la ciutat de València, per avaluar-ne l’impacte sobre recursos interès cultural i patrimonial.

HERIT-DATA, cofinançat pel programa Interreg MED, pretén afavorir una gestió turística sostenible i responsable amb el patrimoni històric i cultural a les ciutats localitzades a les regions MED. Amb este propòsit, el projecte detalla un conjunt d’activitats que exploren dotar d’eines d’anàlisi i planificació els responsables de les polítiques turístiques a nivell local i regional, aprofitant les últimes tecnologies i el big data quant a la recollida i tractament de les dades.

Este monitoratge, desenvolupat per Fundació Valenciaport i Fundació Santa Maria, contempla tres components; sensors per monitoritzar l’estat de conservació d’edificis amb interès cultural i patrimonial, sensors per monitoritzar els fluxos i la plataforma de gestió d’anuncis d’escales de creuers.

Durant la visita d’estudi s’explicaven els resultats de les accions desenvolupades a València; es mostrava als participants exemples del funcionament de les tecnologies aplicades a la ciutat pilot: quadre de comandaments, aplicació i sensors i s’analitzava el potencial de les dades per a la finalitat del projecte i es definien possibles col·laboracions per a l’explotació de les dades amb els principals agents que tenen marcat rol en la gestió turística de la destinació.

Altea participava en esta visita d’estudi com a primera destinació de la Comunitat Valenciana de menys de 50.000 habitants que ha obtingut la certificació DTI.

“Estem satisfets del treball que s’està realitzant perquè Altea, com a Destinació Turística Intel·ligent que ja som, es trobe entre els primers municipis que vol aplicar les noves tecnologies en el desenvolupament i consolidació turística; però sempre dins el camí de la sostenibilitat”; ha comentat la responsable municipal de Turisme, Xelo González.

 

Pin It on Pinterest