Select Page

El programa serà finançat per la Unió Europea i comptarà amb un pressupost de 148.000€

L’Ajuntament d’Altea, des de la seua oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, ha anunciat l’aprovació del pla “VOLUNTEU” per part de la Unió Europea. El programa “VOLUNT-EU: Ciutats Voluntàries en resposta a la Crisi Social provocada per la Covid-19”, el qual té com a objectiu establir eines per a la millora i promoció del voluntariat juvenil, enfrontar les adversitats de la pandèmia i la creació d’una xarxa de ciutats europees compromeses amb el voluntariat.

El projecte es troba emmarcat dins del programa europeu CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors). Del qual, Altea serà líder del pla i comptarà amb 7 socis europeus Itàlia, Xipre, Croàcia, Països Baixos, Romania, Portugal i Grècia. La duració del projecte serà de 24 mesos i s’iniciarà al maig a Xipre clausurant-se en Altea.la preparació del projecte va ser secundada per la Diputació d’Alacant i serà finançat per la seua totalitat per la Comissió Europea amb un pressupost de 148.000€. “L’elaboració del projecte va ser molt costosa i per això ha sigut molt gratificant haver obtingut una qualificació tan alta per part del Programa” assenyala l’edil de Projectes Europeus, Mari Laviós

Una vegada marcat el rumb de la fase inicial del projecte, s’organitzaran diferents actes en cadascuna de les regions europees sòcies par a que el voluntariat juvenil puga beneficiar-se i involucrarà en els diferents tallers, actes, cursos, conferències i viatges trasnacionals amb diferents associacions participants. El tema a tractar serà la solidaritat i la prevenció de l’exclusió d’aquells grups socials més vulnerables.

Paloma Verdú, Tècnica Responsable de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea, declara: “aquest projecte ajudarà que el voluntariat cresca a Altea”. I afegeix: “ser voluntari és unes de les experiències més enriquidora del món”.

La regidoria de Projectes Europeus pretén continuar amb la línia de treball aconseguida en diferents programes europeus, dels quals, l’Ajuntament va ser soci i participant. Com a exemple d’això, s’acaba de tancar el projecte URBACT III: Ciutats Voluntàries, una iniciativa europea que empra el voluntariat per a abordar l’exclusió social i la pobresa a nivell comunitari. Així mateix, Altea i les associacions participants van ser guardonades amb diferents premis en reconeixement a la seua labor i trajectòria en la matèria. Premis atorgats pel Comité de Regions Europees, per la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana i per la Federació de Municipis i Províncies.

D’altra banda, la regidoria de Projectes Europeus compta amb un Pla de Responsabilitat Social (RSC) que té com a principal objectiu avançar com a organització de cara a millorar les seues relacions amb l’economia, el medi ambient, les relacions territorials, la ciutadania i el seu entorn.

Per tot això el municipi d’Altea s’ha convertit en un referent a nivell europeu de bones pràctiques relacionades amb el treball de voluntariat, per aquest motiu, se sumen a aquest projecte les associacions que anteriorment ja van estar amb nosaltres, com són Creu Roja d’Altea, Cor Exprés i D’Amicitia, i s’han sumat a aquest projecte, Càritas Altea i Protecció Civil, a les quals donem la benvinguda. “El projecte pretén augmentar la cultura de voluntariat i donar protagonisme a la joventut que són el present i sobretot el futur”.

Pin It on Pinterest