Select Page

Palau Altea va acollir la presentació i l’exposició fotogràfica del llibre “Nits de Tinta”

Palau Altea va acollir divendres passat 21 de gener la presentació del llibre “Nits de Tinta” i la inauguració fotogràfica de l’obra, un treball que tracta sobre “Les pesqueres”. Aquest projecte de Felipe Escolano, Pep Sopa i Jake Abbott reuneix la història i imatges d’una pesca tradicional que es realitzava en els penya-segats de Poble Nou de Benitatxell, Xàbia i voltants de la comarca de la Marina Alta. En la presentació van estar presents un dels autors i fotògraf, Jake Abbott; Roger Cabrera, filòloga i escriptora del pròleg, i el regidor d’Agricultura i Pesca, José Orozco.

Orozco va destacar el valor patrimonial i artístic del llibre, del qual es “aprén i conserven tradicions de la comarca”. La filòloga, Roger Cabrera, va qualificar el llibre de “joia” i que les seues imatges donen una sensació de “perill i bellesa” al mateix temps. L’escriptora de Dénia va ressaltar el vocable agrícola dels enceres, ja que aquests no eren mariners sinó agricultors. I per tant, utilitzaven materials agrícoles. Els llauradors solien pescar damunt d’uns canyís. Del qual, eren molt perillosos, i les seues dones i familiars sempre tenien la por que els seus marits foren arrossegats pel corrent de la mar.

L’exemplar d’Abbott pretén salvar la memòria de “les pesqueres” mostrant els seus estris i els seus familiars. L’autor intenta fer justícia a tots aquells que es jugaven la vida en “les pesqueres” per al manteniment familiar a través de les seues fotografies, i assenyala que “quan la terra no era productiva, no quedava un altre remei als llauradors que enfrontar-se a la mar”.

L’exposició del fotògraf de Jesús Pobre estarà a Palau Altea fins al 5 d’abril i el seu horari de visita seran els dimarts i els dijous de 16.30 a 19:30h. A més, en la passada presentació es va mostrar el tràiler del documental de “Nits de Tinta” que es presentarà a festivals de cinema en els pròxims mesos.

 

Pin It on Pinterest