Select Page

El Consell Comarcal per a la Igualtat de la Marina Baixa, CCIMB, ha celebrat la primera sessió de treball d’aquest nou any al Saló de Plens de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi. Compost per les regidories i agents d’Igualtat de la Nucia, Benidorm, Polop, Altea, Finestrat, Vila Joiosa, Callosa d’en Sarrià i l’Alfàs, ha aprovat les dates de totes les reunions que, amb caràcter mensual i de manera itinerant, se celebraran durant l’exercici 2022.

També s’ha anunciat que la propera Trobada de Dones de la Marina Baixa, que se celebra amb motiu del Dia Internacional de la Dona al març, serà este any a l’Alfàs. La Trobada està destinada a ser una trobada de convivència entre les dones i integrants de les nombroses associacions de la comarca, i difondre’n la gran tasca social i reivindicativa. Ja fora de l’ordre del dia, s’ha acordat elaborar un manifest comarcal per al 8 de març del 2022. S’ha aprovat, a proposta d’Altea, la realització d’un taller sobre cuina, dones i salut. A proposta de l’Alfàs el taller fomentant noves masculinitats igualitàries. I s’ha donat el vistiplau a una guia de recursos de la comarca, que es concretarà en properes reunions.

Primer Consell Comarcal per la Igualtat de l’any, on s’ha reafirmat el compromís de reunir-se amb una periodicitat mensual, a fi de mantenir el contacte i unir esforços entre totes les poblacions de la Marina Baixa, a fi de promoure polítiques d’igualtat que afavoreixin el desenvolupament social, econòmic, laboral i cultural de la comarca, mitjançant la realització d’accions de prevenció, sensibilització i intervenció, i la promoció de l’associacionisme femení, segons ha informat la regidora d’Igualtat de l’Alfàs, Rocío Guijarro, un cop finalitzada la sessió.

Fa vint anys que els municipis de la Marina Baixa van decidir constituir aquest Consell Comarcal per la Igualtat, amb la intenció d’unir esforços per a l’eradicació de les desigualtats, i fomentar la igualtat d’oportunitats reals entre dones i homes. La nova dinàmica de treball, amb una reunió mensual, facilita la tasca. El proper Consell Comarcal per la Igualtat tindrà lloc a Benidorm, el 14 de febrer.

Pin It on Pinterest