Select Page

Aquesta acadèmia musical d’alt nivell oferirà quatre cursos formatius per a músics de nivell internacional a partir d’abril

Altea s’erigeix una vegada més com a referent cultural d’avantguarda i ho fa amb l’arrancada d’un pioner i innovador projecte musical, la posada en marxa de la New Experience Orchestra (NEO). Una empresa emergent de música i dansa que busca apropar la cultura al públic en general i formar a músics de tot el món.

NEO realitzarà cursos formatius amb grans professionals de caràcter global als quals podran assistir músics amateurs o professionals d’Altea, a més d’alumnes vinguts de tot arreu del món. Este projecte ha sigut presentat hui en roda de premsa a la Casa de Cultura d’Altea amb la presència dels seus responsables i les regidores de Cultura i Turisme, Aurora Serrat i Xelo González.

Estes classes estaran repartides en quatre trobades anuals entre els mesos d’abril a juliol, on l’Orquestra de NEO també oferirà concerts per al gaudi dels alteans i alteanes i visitants. Les seus d’aquestes classes se situaran entre Conservatori, Escola de Música, Casa de Cultura i Palau Altea.

“És molt gratificant que projectes com aquests trien Altea com la seua seu. Ens reafirmen en la nostra aposta per la cultura, i ens situen a l’avantguarda d’aquesta. Des de l’ajuntament estem molt contents de poder acollir tot tipus d’iniciatives que aporten valor afegit a nostra ja extensa oferta cultural”, ha declarat la regidor de Cultura, Aurora Serrat.

Per part seua, José Manuel Borrego, director Pedagògic de NEO ha comentat que: “Altea és un lloc idoni per la seua tradició musical i per la seua aposta pel turisme de qualitat”.

Sobre el turisme ha parlat la regidora de l’àrea, Xelo González, que ha recordat que la cultura és part essencial del projecte turístic del municipi i que aquest projecte se suma a la recentment obtinguda certificació com DTI. “El turisme cultural és un referent per a Altea, i a més, va ajudar a ser en 2020 el municipi que més va créixer en visitants per la seua qualitat i seguretat enfront de la pandèmia”, ha conclòs l’edil.

NEO comptarà amb professionals de gran talla musical que resultaren de gran reclam per als músics d’Altea. Jaume Gavilán, professor de NEO i agent de continguts artístics ADDA Simfònica, així ho ha relatat, assenyalant que “esta acadèmia pot oferir un gran contingut per a músics que encara no han aconseguit el seu màxim potencial”.

Està acadèmia és pionera i canvia l’estàndard d’accessibilitat a la música, la relació entre el músic i el públic, el hieratisme que ha caracteritzat a les orquestres per un concepte dinàmic, mòbil, pròxim, per a tots els públics. D’altra banda, l’orquestra té l’objectiu d’ajudar en l’ocupació de joves músics.

L’orquestra té convenis amb la Universitat Florida de València i amb la Jove Orquestra de Palestina, a més realitzarà gires en països com Turquia, l’Equador i la Xina, si la situació sanitària ho permet. Juan Fran Ballesteros, director artístic de NEO ha comentat que “aquests convenis ajudaren acreditar aquests ensenyaments als nostres alumnes; NEO vol nodrir als seus alumnes i exportar el seu talent”

Alumnes interessats podran inscriure’s en la web Just4you.es. De la qual, estarà tota la informació de NEO i de les trobades formatives. Els inscrits que estiguen empadronats a Altea podran optar a descomptes i beques.

 

Pin It on Pinterest