Select Page

La Regidoria d’Infraestructures ha projectat una sèrie d’actuacions per millorar i actualitzar el Parc Caní d’Altea, ubicat al Carrer Estatut. El regidor de l’àrea, Diego Zaragozí ha explicat que “La Pública serà l’encarregada de dur a terme estes obres que començaran ben aviat i que milloraran la seguretat d’esta instal·lació, que es troba actualment deteriorada i que és molt necessària per a l’esbarjo de les nostres mascotes”.

L’edil ha destacat que “cal tenir en compte que este parc caní quan es va habilitar fa anys, va ser pioner a la comarca i es va fer amb els mitjans que hi havia en aquell moment. Nosaltres fa temps que ho tenim en compte. En primer lloc perquè hem d’adaptar este espai a la normativa actual i per altra banda, perquè és evident i en som conscients, que cal millorar-ne l’estat. Estàvem esperant perquè no coincidira  amb l’obra del ferrocarril ja que condicionava la nostra actuació. Ara que s’ha acabat, la rehabilitació d’este espai començarà ben aviat”.

Zaragozí ha explicat les millores que La Pública durà a terme; “s’instal·larà un abeurador per als gossos, amb una presa d’aigua i que els propietaris no hagen de portar les botelles. Sobretot perquè, com tots sabem, ací hi ha molt més estiu que hivern. A més, s’instal·larà una doble porta, amb una, com fins ara, hi ha possibilitat que els animals s’escapen i volem que tinguen la màxima seguretat en este espai. També recuperarem una part del terreny que es va perdre amb l’obra del ferrocarril, recularem la tanca per guanyar una mica més d’espai, a netejar i fer una actuació de desbrossament a tota aquesta zona”.

El regidor ha assenyalat que “els treballadors de La Pública revisaran totes les infraestructures que té el parc i les milloraran. Es canviaran els bancs, les papereres i, a més, d’instal·lar la doble porta es repararan les tanques externes que es troben molt degradades”. “Un altre tema important és la il·luminació”, ha afegit l´edil qui ha apuntat que “en tenir esta densitat d´arbres, no hi ha una il·luminació correcta. Estem estudiant com millorar-la, bé amb focus o amb il·luminació solar, perquè és una qüestió sobretot de seguretat, però també higiene. És molt més senzill, que la gent mantinga la instal·lació neta en una zona ben il·luminada que en una fosca”.

Consciència cívica

Pel que fa a la higiene del Parc Caní, Diego Zaragozí ha tornat a apel·lar a la consciència cívica i a la responsabilitat dels propietaris “és important parlar de la higiene. Nosaltres des de La Pública som els encarregats de netejar el poble, però els responsables de mantenir-lo net som tots i totes. En este cas dels usuaris del parc caní. Ens consta que hi ha un percentatge molt alt de gent que fa les coses com toca, però no tots els usuaris recullen les defecacions dels seus gossets i el mal hàbit dels uns ens afecta a tots. Això fa que, de vegades, la instal·lació no estiga en les condicions que caldria, per salubritat i per imatge. Cal tenir en compte que és un espai que està dins del nucli urbà. Hi ha molts veïns a prop i cal intentar no incomodar-los i recollir sempre les caques de les nostres mascotes”.

Cal destacar que a l’últim any i mig s’han creat dos Parcs Canins més a Altea. El primer ubicat a la zona del pàrquing de Baseta “este és més reduït” i el segon a l’Avinguda Benidorm (la Costanera del Gall), que segons el responsable d’Infraestructures “s’ha fet per la demanda dels veïns. En aquella zona no existia cap lloc per passejar amb les mascotes i finalment acudien a parcs i això sempre crea un conflicte amb altres veïns, que és el que intentem evitar. No deixem de buscar espais, cal tenir en compte que no és senzill, perquè cal buscar un terreny públic del que alhora puguem prescindir, per crear un parc caní. Actualment en tenim tres i volem comptar amb més. L’objectiu és aconseguir una Altea més amable també per a les nostres mascotes” ha conclòs Zaragozí.

Pin It on Pinterest