Select Page

La regidoria d’Agricultura, encapçalada per Jose Orozco, informa de la nova convocatòria per a optar a la nova formació en agricultura ecològica per a horts urbans que afavorirà al coneixement i difusió de tècniques en el municipi. “A partir d’aquests mètodes es desenvoluparan cultius de qualitat des del respecte a l’entorn i al medi ambient, optimitzant els recursos naturals i afavorint la fertilitat de la terra”, comenta l’edil, sobre el que afig que, a més, “beneficia a la biodiversitat, disminueix l’emissió de gasos i prevé l’erosió”.

“El cultiu ecològic per a horts urbans” és el títol de la formació programada, que s’estructura en tres jornades presencials de dues hores de duració i es realitzarà en l’Hort Ripoll, situat a l’altura de la C/ Castelló núm. 12. Segons detalla Orozco, la formació es fonamentarà en sessions teoricopràctiques amb tallers i activitats interactives. “Durant cada sessió s’obrirà un debat per a aportar experiències, resoldre qüestions i assessorar en tècniques agrícoles ecològiques; i també es recolliran les propostes de millora que puguen aportar els usuaris al projecte”, afig. Com a complement de les sessions, la web www.agrollotja.org inclou tutorials en línia de cada sessió, que s’organitzaren de la següent manera:

Dijous 16 de setembre de 18:00 a 20:00

Control biològic de plagues agrícoles. Identificació espècies beneficioses. Maneig de l’hàbitat. Taller elaboració d’hotels per a insectes beneficiosos I. Fòrum obert: Assessorament tècnic. Tutorial en línia.

Imparteixen: Carlos Úbeda Revert (Llic. Biologia i Màster RR NN i Biodiversitat) i Omar Fiz Palacios (Llic. Biologia i Doctor en Botànica)

Dijous 23 de setembre de 18:00 a 20:00

Cultivarietats i botànica agrícola. L’hort d’hivern. Taller elaboració d’hotels per a insectes beneficiosos II. Fòrum obert: Assessorament tècnic. Tutorial en línia.

Imparteixen: Carlos Úbeda Revert (Llic. Biologia i Màster RR NN i Biodiversitat) i Omar Fiz Palacios (Llic. Biologia i Doctor en Botànica).

Dijous 30 de setembre de 18:00 a 20:00

Tècniques per a la millora de la fertilitat del sòl: vermicompostaje. Taller construcció vermicompostador. Fòrum obert: Assessorament tècnic. Tutorial en línia.

Imparteixen: Jorge Juan Cerdà (Enginyer Tècnic Agrícola) i Manuel Talero Arriba

El curs és gratuït i les places són limitades. Les persones interessades poden inscriure’s a través del mail info@agrollotja.org o en els telèfons 626540025 i 621042180.

Pin It on Pinterest