Select Page

 Les jornades es realitzaran en el Centre d’Interpretació del Poador del Pontet

La Regidoria d’Agricultura, encapçalada per Jose Orozco, ha organitzat una bateria d’activitats i tallers adaptats sobre formació en agricultura ecològica oberta tots els públics, amb l’objecte, de posar en valor la importància de la sostenibilitat en l’entorn rural. Les jornades es realitzaran a l’aire lliure, en el Centre d’Interpretació del Poador del Pontet. Aquests tallers estan subvencionats per la Diputació d’Alacant.

“Aquests tallers impartiran lliçons de mètodes de cultius de qualitat des del respecte a l’entorn i al medi ambient, optimitzant els recursos naturals i afavorint la fertilitat de la terra”, comenta l’edil, sobre el que afig que, a més, “l’ús d’aquestes tècniques sostenibles afavoreix l’obtenció de productes de qualitat beneficiant la biodiversitat cultiu de les nostres terres”.

Les seccions de formació estan organitzades per Agrollotja amb col·laboració de la Regidoria d’Agricultura. Els tallers seran impartits per dues persones professionals de l’agricultura ecològica i alimentació sostenible: Jose Manuel Biseto, expert en agricultura ecològica i Ana Zaragoza és nutricionista, dietista i professora de la Universitat d’Alacant.

Sobre Agrollotja, Jose Orozco ha explicat que és “una associació sense ànim de lucre de recent creació que té seu a Altea. Va nàixer amb la finalitat de recuperar i restaurar tant espais com tradicions agrícoles integrant la diversitat funcional i intel·lectual usant tècniques d’agricultura ecològica”.

Les jornades seran en el Centre d’Interpretació del Poador Pontet, lloc vinculat a l’entorn agrícola local. En cas que el temps no permetera, aquestes serien traslladades a la Casa de Cultura, amb previ avís.

A la finalització de cada jornada s’entregarà a les persones assistents material vegetal, o bé planter o bé llavors. Per a participar en aquestes jornades cal la inscripció en el mail info@agrollotja.org o en els telèfons 626540025 / 621042180, les places són limitades.

“Les sessions facilitaran eines a les persones interessades que els permetran desenvolupar els seus cultius amb tècniques ecològiques i conéixer els beneficis d’una nutrició vinculada als productes de proximitat i de temporada”, ha finalitzat Orozco.

 

La programació per a les sessions d’enguany és la següent:

 

Dimarts 4 d’octubre de 17.30 a 19.00h: Principis i tècniques bàsics agroecològics. Maneig de la biodiversitat. José Manuel Bisetto Pons (Expert Agricultura Ecològica)

 

Dijous 6 d’octubre de 17.30 a 19.00h: Maneig de la terra i la fertilitat en agricultura ecològica. Planificació de l’hort José Manuel Bisetto Pons (Expert Agricultura Ecològica)

 

Dimarts 18 d’octubre de 17.30 a 19.00h: Plagues, malalties i alteracions fisiològiques en cultiu ecològic. José Manuel Bisetto Pons (Expert Agricultura Ecològica)

 

Dijous 20 d’octubre de 17.30 a 19.00h: La importància dels cultius de temporada en la nutrició saludable i sostenible Ana Zaragoza Martí (Dietista, nutricionista i professora universitat d’Alacant

 

 

Pin It on Pinterest