Select Page

L’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal continua treballant diàriament per a erradicar els “punts negres” de la localitat. Malgrat que l’encàrrec de gestió marca tres dies de recollida d’estris per part de la brigada de dos operaris, actualment s’està destinant dues brigades de dues persones set dies a la setmana.

El regidor responsable, Diego Zaragozí, ha recordat que “per a millorar el servei es treballa incansablement amb tots els mitjans al nostre abast. Comptem amb camió amb grua i polp ferroveller per a incrementar l’efectivitat en la recollida”.

“Hi ha un punt molt gran d’incivisme i d’altra banda també hi ha un altre de desconeixement”, insisteix. En tots els contenidors està la informació per a desfer-se d’estris, amb el telèfon de la Pública 966 88 19 03. A més, el punt net situat en la Partida de Cap Blanch 101 està obert de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 h, i els dilluns i dimecres de 15:30 a 18:30 h i els caps de setmana: Dissabtes i diumenges de 10:30 a 13:30 (previ avís al telèfon 645 920 026). Altea també compta amb un Ecoparc Mòbil que setmanalment visita Altea i Altea la Vella, on gestionar residus. El responsable de la Pública va destacar que “L’ecoparc mòbil és una manera de facilitar l’adequada gestió dels residus al nostre poble per a millorar en qualitat ambiental, evitar la saturació de l’abocador del Campello i també per a generar estalvis, ja que es redueixen les tones de residu que directament a l’abocador”.

Crida al civisme

Diego Zaragozí també ha volgut ressaltar que en els últims anys “no s’ha parat d’incrementar el servei en els punts negres de la localitat”. Està totalment prohibit tirar estris, restes de poda o enderrocs en la via pública. Les multes per a l’infractor oscil·len entre 600 i 30.000 euros depenent de la gravetat de l’abocament. El regidor apel·lava a la col·laboració i conscienciació ciutadana i recordava que “és responsabilitat de tots evitar l’abandó, abocament o eliminació incontrolada de qualsevol classe de residu. És imprescindible el civisme perquè podem, entre tots, acabar amb els punts negres a Altea”.

Diego Zaragozí va recordar també els horaris per a tirar els residus durant l’estiu, que estan establits a partir de les 20 hores.

Pin It on Pinterest