Select Page

La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altea ha decretat la no aplicació parcial de l’ordenança de sorolls de les obres durant este estiu. Del 16 de juliol al 31 d’agost no s’aplicarà la restricció dels 90dB de 09:00 a 14:00h. Així ho ha informat l’edil d’àrea, Jose Orozco.

Orozco ha puntualitzat que “en els mesos d’estiu i concretament del 16 de juliol al 31 d’agost, període en el qual en l’ordenança no es permeten les activitats que generen soroll o vibracions per damunt dels 90 decibels, esta temporada es permetrà en horari de 09:00 a 14:00h, de dilluns a divendres, unificant així, l’horari de l’estiu des del 15 de juny fins al 15 de setembre de forma excepcional en este 2021 “.

Esta mesura, que es repeteix per segon estiu té una motivació justificada. En paraules de l’edil, “els motius pels quals es va considerar el passat estiu permetre l’ampliació de l’horari per a les obres durant l’època estival, quant a dinamitzar l’economia i l’ocupació després de les dures restriccions de la pandèmia, es mantenen durant este període estival. A les restriccions causades per la pandèmia i les seues conseqüències se sumen este estiu les obres d’interès general, com les de l’adequació de les obres del Front Litoral, en què es requereix un alt nivell d’agilitat perquè abans de l’estiu que estiguen finalitzades . ”

Per a l’edil d’Urbanisme “tampoc hem d’obviar els drets dels ciutadans al descans, totalment en sintonia amb l’actual ordenança que limita el soroll en els mesos d’estiu, i per tant, després de ponderar els diferents escenaris, s’ha decidit la no paralització total del sector en els mesos d’estiu però amb un horari coherent que permeta la compatibilitat entre treball i descans”.

Consulta la normativa en: https://www.altea.es/wp-content/uploads/2021/06/20210615_Resolucion_Decreto_-2021-1494-210614.-DTO-horario-excepcional-ordenanza-ruidos-verano-2021-Ayuntamiento-de-Altea-.pdf

Pin It on Pinterest