Select Page

Durant el matí d’ahir, la regidora de Foment de l’Ocupació, Mari Laviós, va presentar en roda de premsa el nou portal de l’Agència de Desenvolupament Local, Ocupa’t (www.altea.es/ocupat). Una ferramenta que ajudarà a donar més oportunitats a la ciutadania per a ajudar-los en la inserció laboral.

Segons va explicar Joan Josep Oliver, tècnic de l’ADL, “Ocupa’t és una plataforma web que es dedica a la gestió integral de serveis d’ocupació”, és a dir, un portal que permetrà accedir a ciutadans i empresaris d’una manera més directa a ofertes de treball i les últimes notícies referents a normatives, formació, ajudes i subvencions. La posada en marxa d’este servei pretén que “ajude a millorar la intermediació laboral que fem des de l’ADL d’una manera més actualitzada”, afig.

Laviós va explicar que, amb la contractació d’un tècnic ADL gràcies a una subvenció del Labora, s’han pogut portar a terme noves accions que permeten desenvolupar el funcionament del departament. “Gràcies a tindre este perfil humà, podem donar una resposta ràpida a la ciutadania. Tot i que l’Ajuntament no té competències en matèria d’ocupació, oferim diferents serveis com donar d’alta a les diferents plataformes, gestionar currículums, informar d’ofertes de treball, formació, assessorament o ajuda amb els certificats digitals”.

Per la seua part, Javier Serrano, tècnic informàtic de l’ADL i desenvolupador de la pàgina, va comentar que el funcionament és senzill. Cada usuari accedirà a una pàgina personalitzada segons siga emprenedor, demandant d’ocupació o empresari. A més, destaca la creació d’una secció específica amb informació sobre els diferents certificats digitals. “Per la necessitat de mantenir distanciament social, les diferents administracions estan insistint en l’ús de certificats digitals. Des de l’ADL hem llançat una campanya potent de promoció perquè els usuaris es donen d’alta, ja que facilita els seus tràmits”, va explicar.

La responsable municipal d’Ocupació ha conclòs informant que, en cas de dubte, la ciutadania pot concertar una cita presencial en l’Agència de Desenvolupament Local en la segona planta de la Casa de Cultura. Allí rebran informació sobre el funcionament de la pàgina. A més, va avançar que “farem reunions amb l’area de Comerç per a explicar el seu funcionament als negocis alteans i, així, facilitar l’activació del portal”.

Pròximament està prevista l’activació d’una aplicació per a dispositius mòbils associada al portal Ocupa’t.

Pin It on Pinterest