Select Page

La 33 Edició de la Regata d’Hivern 200 milles a2 organitzada pel Club Nàutic d’Altea, després d’ajornar la seua eixida una setmana a causa de les recomanacions de prevenció Covid-19, es disputarà els propers dies 5, 6 i 7 de març de 2021 i serà prova puntuable per a la Copa d’Espanya de Creuers A2.

Tot i que estava permesa la seua realització a l’ésser una competició oficial federada d’àmbit internacional i de caràcter no professional, segons detallava la resolució de 19 de gener de 2021 de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, el comitè organitzador va decidir ajornar la regata fins que la situació sanitària fos més favorable i s’implantessen mesures més permissives respecte a el sector esportiu.

A falta d’una mica més d’una setmana perquè done el tret de eixida esta mítica regata de creuer a la Mediterrània ja són 37 les embarcacions inscrites, procedents de la Comunitat Valenciana, Catalunya i de tot el territori nacional. Després ajornar la eixida, tots els terminis de la regata van quedar prolongats 7 dies naturals, de manera que el termini d’inscripció finalitzarà el proper diumenge 28 de febrer i esta ha de materialitzar-se en https://www.cnaltea.com/200millasa2/formulario-inscripcion.php

Serà llavors quan es donen a conèixer als regatistes que assumiran el repte de recórrer les 200 milles que separen Altea d’Eivissa i tornada, sota les dures condicions meteorològiques de l’hivern.

Les 200 milles a2 d’Altea es van iniciar l’any 1987, una època en què els avenços de localització GPS encara no havien arribat, i molts dels sistemes de seguretat que s’utilitzen hui en dia a les regates no existien. L’aventura de dos tripulants de navegar a l’hivern la distància que ens separa de les Pitiüses era tot un risc que pocs estaven disposats a assumir.

Malgrat els avenços en navegació i en materials nàutics dels velers, hui dia esta regata segueix estant a l’abast de tan sols uns pocs i el desafiament continua sent aconseguir acabar la regata i aconseguir la línia d’arribada a Altea. En l’última edició dels 37 vaixells que van prendre la eixida tan sols 20 van aconseguir completar el recorregut i acabar la regata.

Els vaixells participants es classificaran mitjançant ORC, Offshore Racing Congress, un sistema internacional de compensació de temps que varia depenent de les característiques de cada embarcació.

La regata es podrà seguir en temps real a través de la pàgina web de la regata www.200millasa2.com. Tots els vaixells participants portaran instal·lat un sistema GPS per tal de poder realitzar el seguiment per satèl·lit. La competició també es podrà seguir des dels dispositius mòbils en les apps TracTrac per Android i per IOS.

Pin It on Pinterest