Select Page

El Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF), vinculat a la Conselleria d’Transició Ecològica, juntament amb la col·laboració del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea estan duent a terme un projecte de restauració de la vegetació de la ribera del riu Algar. La intervenció, situada a l’altura del Pont de Sogai, inclou l’eliminació de canya comuna a la desembocadura del riu i la plantació d’espècies autòctones. Així ho ha donat a conèixer el regidor de Medi Ambient, Jose Orozco.

“L’objectiu general del projecte, amb un cost de 40.925€ i està sent executat amb fons propis de la Conselleria, és millorar l’estat de conservació de l’ecosistema fluvial d’este tram del riu Algar, per tal d’augmentar la resiliència i capacitat de adaptació davant els efectes del canvi climàtic, mitjançant l’eliminació de canyar i restauració de la vegetació de ribera”; ha explicat l’edil.

Jose Orozco ha assenyalat que entre els objectius particulars de l’actuació destaquen la millora de la qualitat del paisatge i també la funció com a corredor ecològic i com a refugi d’espècies de flora i fauna; la millora de la funció com filtrador de contaminants; la millora de la funció com a barrera contra la propagació d’incendis, entre d’altres com ara donar a conèixer a la població els valors del riu Algar i de la zona humida catalogada, involucrant així en la seua conservació.

Segons les dades aportades pel responsable municipal de Medi Ambient, tres són les fases d’actuació, sent la primera d’elles l’eliminació d’uns 3.000 metres quadrats de canyars, mitjançant l’extracció del rizoma.

La segona de les fases consisteix en el reperfilat i estabilització del talús mitjançant tècniques de bioenginyeria i en la tercera es procedeix a la restauració de la vegetació. Les plantacions començaran la primera quinzena de febrer, amb plantes de ribera produïdes en els vivers forestals de CIEF i plantes aquàtiques dels vivers de planta dolça-aqüícola del Palmar, ambdós de la Generalitat. En conjunt es plantaran prop de 400 exemplars, entre les que destaquen oms, baladres, salzes i lledoners, entre altres.

Jose Orozco ha conclòs agraint a la Conselleria i al CIEF “que hagen tingut a bé dur a terme esta actuació a Altea, ens vam reunir amb el director del CIEF Toni Marzo i van entendre de la necessitat que les diferents administracions ens ajudem en un objectiu comú”.

Pin It on Pinterest