Select Page

La Regidora de Participació Ciutadana, Maria Antònia Laviós, ha donat a conèixer els 10 projectes finalistes de la 4a edició de Pressupostos Participatius. Una nova convocatòria que ha reunit un total de 87 projectes presentats per la ciutadania per a ser valorats i executats amb càrrec als 120.000 € de la partida de Pressupostos Participatius.

Els projectes finalistes elegits pel Consell de Participació Ciutadana, després d’una valoració prèvia per part dels tècnics i tècniques de l’Ajuntament de la viabilitat dels 87 participants, són: la creació d’un espai coworking; enllumenat del Camí Fondo; aula d’Informàtica; Centre Juvenil a la cafeteria del Centre Cultural d’Altea la Vella; condicionament del c/ Costa Blanca i Passatge Llaurador; creació d’una zona PUM-TRACK; parc per a gossos a la zona del Poble Antic o Sant Xotxim; millores en el complex esportiu d’Altea la Vella; trituradora de compostatge i millora de la zona lúdica de Garganes, plaça Convent i Sant Pere.

D’estos 10 projectes finalistes, la ciutadania serà la que mitjançant votació podrà triar fins a un màxim de tres projectes. El període de votació serà de 2 setmanes, des de l’1 al 14 de febrer i cada votant podrà triar un màxim de 3 propostes.

El vot es podrà materialitzar a través del web www.alteaparticipa.es i també de forma física en els punts que el consistori habilite, dels que puntualment s’anirà informant.

En paraules de la responsable municipal de Participació Ciutadana, “hem vist que molta gent ha coincidit en les propostes i és que en esta edició la ciutadania s’ha decantat per projectes dedicats a l’esport a l’aire lliure, sense oblidar aquelles que fan referència a infraestructures i urbanisme i tampoc han faltat les de caràcter més cultural”. “De totes les propostes que van passar el filtre tècnic, perquè recordem que la setmana passada les i els tècnics municipals van analitzar la seua viabilitat, els i les membres de Consell van fer una selecció de les 10 propostes que van considerar que havien d’estar entre els finalistes”; ha afegit Laviós.

L’edil ha explicat que “en esta edició, a causa de les circumstàncies socials que estem travessant motivades per la pandèmia, no és possible la realització d’un acte públic per presentar els projectes finalistes, però si que els donarem a conèixer a través de les xarxes socials perquè la gent puga anar coneixent les propostes i puga votar-les des del dilluns 1 de febrer fins a les 23:59h del dia 14 “.

Segons ha indicat l’edil, podran votar els majors de 16 anys empadronats a Altea a data del 31 de desembre de l’any 2020.

Maria Antònia Laviós ha conclòs mostrant satisfacció per la bona acollida de la ciutadania cap als Pressupostos Participatius “convertint-los en una proposta consolidada i una de les formes actives de participar en la millora del municipi”.

Pin It on Pinterest