Select Page

Després d’un ineludible ajornament a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, de maig a octubre, els contes, les faules, les llegendes i les històries tornaran a estar presents a les places d’Altea del 22 al 25 d’octubre, comptades per alguns dels millors narradors i narradores de l’actualitat. Així ho ha donat a conèixer l’edil de Cultura, Aurora Serrat.

“L’any que Altea té la Capitalitat Cultural Valenciana, era gairebé d’obligada la celebració d’una de les iniciatives consolidades amb què compta l’agenda cultural alteana com és Encontes, la present edició compleix 17 anys”; ha apuntat la responsable municipal de Cultura.

Hi haurà espectacles de narració oral per a públic familiar i per a adults i especialment per a les xiquetes  i xiquets de les escoles. “S’ha considerat que en la situació tan singular que estem vivint, no podíem prescindir de la màgia dels narradors i per això es portaran els contes comptats a tots els centres educatius seguint en tot moment els protocols i les mesures de seguretat”; ha afegit Aurora Serrat.

A més, la 17 edició de Encontes continua amb l’apartat formatiu amb el VI Curs de Literatura Popular dedicat en esta ocasió a la “Literatura popular, gastronomia i dieta mediterrània”, en col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. Serà en format presencial, amb aforament reduït i online.

Per a Blai Senabre, narrador oral, director i coordinador de la iniciativa, “Encontes és la nostra contribució per recuperar la tradició oral i situar-la al lloc que li correspon com a instrument privilegiat en la comunicació i la relació entre els éssers humans en estos temps tan complicats que estem passant “.

Senabre ha agraït la col·laboració de les diferents institucions i empreses que fan possible la iniciativa. “El Festival Encontes és possible gràcies al suport de l’Ajuntament d’Altea i amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal, Diputació d’Alacant, Generalitat Valenciana, Fundació Bromera, Rest. Ca Joan, Rest.  De Cal y Canto, Rest. Ca Toni, Rest. El Gallet, Taperia Ca Pere, Cafeteria Oscar Plaza, Hostal Fornet, i Ràdio Altea, així com de totes les persones que ens donen suport i motiven participant de totes les activitats programades”. L’esdeveniment està organitzat per Aktes Teatre.

Programa d’activitats

Contes a la plaça. Narració de contes que es faran a la plaça de l’Aigua, per narradors professionals i dirigides unes a públic familiar i altres per a adults.

– Contes per als Col.legis. Narració de contes infantils realitzades a les escoles d’Altea.

V Curs de Literatura Popular: «Literatura popular, gastronomia i dieta mediterrània». Dirigit a estudiants de magisteri, mestres i tota persona interessada. Es farà a la Casa de Cultura i en línia els dies 16, 17, 23 i 24 d’octubre.

Calendari

DIJOUS 22 D’OCTUBRE 18h. “Contem, cantem… o que fem?”. Contacontes, contes i cançons a càrrec de Carles Llinares. Per a públic familiar. Narració en valencià. Plaça de l’Aigua.

DIVENDRES 23 D’OCTUBRE 21.30. “Paraules de Miguel”. Espectacle poètic musical en homenatge al poeta Miguel Hernández, per a adults, amb José Manuel Garzón, narrador i José Galiana, piano. Narracions en castellà. Plaça de l’Aigua.

DISSABTE 24 D’OCTUBRE 21.30h. “Lluna plena a Santiago de Cuba”. Narració de contes, cançons i poemes per a adults. Amb Coralia Rodríguez, narradora; Ernesto Pita, guitarra i veu i Michel Kun, percussió. Narracions en castellà, Plaça de l’Aigua.

DIUMENGE 25 D’OCTUBRE 18.h. “Contes que porta el vent”. Contacontes per a públic familiar a càrrec de Silvia Colomer. Narració en valencià. Plaça de l’Aigua.

Els espectacles tindran un aforament limitat i mesures especials anti COVID-19 pel que és necessària la inscripció prèvia en www.alteacultural.com

Pin It on Pinterest