Select Page

Jaume Llinares: “Sense l’actuació de Costes, este estiu no haguérem gaudit d’alguns punts del nostre litoral”.

A punt de finalitzar les obres de reparació dels importants danys ocasionats per la borrasca Glòria del passat mes de març al litoral alteà, l’alcalde, Jaume Llinares, ha realitzat un balanç de les mateixes i ha agraït al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic l’execució de les mateixes a través del Servei Provincial de Costes.

Com ha recordat l’alcalde, “estes obres les ha realitzat Costes en concepte d’obres d’emergència per reparar els danys provocats per la borrasca Glòria a les platges de Cap Negret i de l’Espigó, que van ser les més afectades”.

“A Cap Negret, s’ha reparat el passeig situat fora del domini públic marítim terrestre i s’han adequat els accessos a la platja, que van quedar totalment destruïts i a més a més s’ha aportat cant rodat a la mateixa davant la pèrdua de material soferta”; ha explicat l’alcalde, qui ha detallat que “el cant rodat s’està acumulant en el límit interior de la platja, al costat de l’escullera, amb la finalitat que siga redistribuït de forma natural per l’acció de la mar”.

En el cas de l’actuació a la platja de l’Espigó, esta ha consistit principalment en la recol·locació de l’escullera de l’espigó nord i dic en T existent a la zona; ha detallat el primer edil alteà.

Jaume Llinares ha apuntat que “de l’import total de 1.500.000 d’euros autoritzats per la Secretaria d’Estat de Medi Ambient per a la província d’Alacant, en obres d’emergència per reparar els danys causats per la borrasca Glòria, aproximadament 300.000 euros, han estat destinats al municipi d’Altea. Fet que ens satisfà perquè sense l’actuació de Costes este estiu no haguérem gaudit d’alguns punts del nostre litoral “.

L’Alcalde ha agraït novament l’execució d’estes obres de reparació dels desperfectes ocasionats per Glòria a la costa alteana, així com també ha donat les gràcies al Ministeri per la important inversió que este va a dur a terme a Altea en els propers mesos amb l’execució de la segona part del Projecte de Regeneració del Front Litoral del Nucli Urbà d’Altea en la seua part marítima, que en estos moments es troba en procés de licitació.

Pin It on Pinterest