Select Page

Este matí Vicenta Pérez, regidora d’Igualtat, junt amb Inma Martínez, Directora Tècnica Local de Creu Roja Altea, ha donat a conèixer un taller d’apoderament i millora de l’ocupabilitat per a dones en risc d’exclusió social. Este projecte és finançat pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i la Xarxa Valenciana d’Igualtat. Serà impartit per Creu Roja i tindrà lloc a l’Escola d’Adults d’Altea, del 19 d’octubre al 12 de novembre, de dilluns a divendres, en horari de 9:30 a 13:30 hores.

L’edil ha explicat que “es tracta d’un programa intensiu i de qualitat, dirigit a 10 dones residents a Altea i especialment situació de vulnerabilitat. Es prioritzaran situacions en desocupació amb o sense prestació, beneficiàries d’ingressos mínims vitals o renda valenciana d’inclusió, mares de famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere i/o que formen part del programa ‘Pangea’ dels serveis socials d’Altea”.

Les alumnes aprendran a adquirir eines per a l’ocupabilitat i ús de noves tecnologies en la recerca d’ocupació, amb perspectiva de gènere, amb l’ajuda de professionals que els guiaran en un procés soci-laboral personalitzat.

Per la seua banda, la Directora Tècnica Local de Creu Roja, ha assenyalat que “esta formació té com a objectiu crear oportunitats per al desenvolupament personal, social i laboral de les dones i que prenguen consciència dels recursos que tenen a la seua disposició, així com enfortir la confiança en les seues capacitats per a gestionar la seua vida i promoure un sentit de competència personal i laboral”. I ha afegit que l’horari permet la conciliació familiar, “des de Creu Roja comptem amb beques per a donar suport a les dones que no sàpiguen on deixar als seus fills. Des de l’entitat buscarem solucions per a posar a la disposició de les alumnes i que tindre fills no siga un impediment per a la formació”.

El programa es divideix en diferents fases. La primera comprèn del 13 al 16 d’octubre, en el qual es prepararan els tallers, es realitzaran les entrevistes a càrrec de Creu Roja i es passarà a seleccionar a les alumnes.

La segona fase recull el curs “Competències digitals per a l’ocupació”, amb la finalitat de reduir la bretxa digital, que es durà a terme del 19 al 23 d’octubre, de 9:30 a 13:30 hores. Les alumnes aprendran a utilitzar ordinadors, telèfons intel·ligents i altres dispositius. També crearan un correu electrònic professional, així com diferents models de currículums. Es tractaran les diferents xarxes socials utilitzades per a buscar ocupació, així com la inscripció en diferents portals d’ocupació, i es donarà a conèixer l’entorn a Internet, navegació de manera segura i amb privacitat.

En la tercera fase tindrà lloc el taller de “Apoderament i millora de l’ocupabilitat”, del 28 d’octubre al 10 de novembre, de 9:30 a 13:30 hores. El curs comptarà amb la participació d’una psicòloga i en ell es tractaran diferents temàtiques com són les xarxes i vincles relacionals; la identitat personal i grupal; l’apoderament i millora de l’autoestima; la igualtat d’oportunitats; les habilitats socials, autonomia i comunicació; la gestió del temps, reorganització i conciliació; la responsabilitat i qualitat en el treball; les competències per a l’ocupabilitat; el control de l’estrès i orientació a l’assoliment, i el projecte de vida personal i laboral.

La quarta i última fase, que es durà a terme de 18 al 24 de novembre es centrarà en l’acompanyament perquè les dones aconseguisquen el seu objectiu. Inma Martínez ha explicat que “en tractar-se d’un programa englobat dins del ‘Pla d’Ocupació’ de Creu Roja, implica que les participants comptaran amb el suport de l’entitat i tindran a la seua disposició la resta de tallers i activitats que es desenvolupen en este programa, amb la qual cosa se’ls realitzarà un seguiment”.

Finalment, Creu Roja ha agraït a la Regidoria d’Igualtat “l’oportunitat per a dur a terme este programa en major profunditat i donar més servei a un grup de dones que realment el necessita”. Des de la regidoria d’Igualtat es demana compromís i assistència per part de les seleccionades i es comptarà amb les mesures de seguretat i prevenció COVID-19, que s’han de complir en tot moment.

Les interessades podran inscriure’s del 13 al 16 d’octubre, de manera presencial en la Regidoria d’Igualtat o en la seu de Creu Roja d’Altea o mitjançant un email a igualtat@altea.es.

Pin It on Pinterest