Select Page

El regidor anuncia noves actuacions que es duran a terme abans de la finalització d’este any i els voluntaris i voluntàries comptaran amb carnets i armilles identificatives

Les regidories de Sanitat i Benestar animal domèstic de l’Ajuntament d’Altea, encapçalades per José Luis León Gascón, continuen amb les actuacions d’esterilització de gats de carrer del municipi, com s’han anat realitzant en anys anteriors.

Després de diverses reunions amb les associacions animalistes locals, i com a novetat este any, el regidor ha fet entrega dels carnets identificatius i armilles als voluntaris i voluntàries del mètode CES (Captura-Esterilització-Soltar), que s’encarregaran d’esterilitzar als gats que viuen en colònia i tornar-los novament al seu territori. Este projecte d’identificació està avalat per veterinaris del municipi, que han treballat unificant criteris per a la bona organització del programa. L’edil de l’àrea ha destacat positivament la gran actuació desenvolupada en anys anteriors pels voluntaris i voluntàries i “els estem escoltant per entendre i millorar les necessitats que hi ha al municipi”.

León Gascón ha explicat que “els carnets identificatius es podran sol·licitar per part de totes les associacions que es troben inscrites en l’Ajuntament d’Altea, per així identificar de manera exacta les colònies de tota la localitat” i convida als voluntaris i voluntàries de les associacions animalistes que no han pogut assistir a les reunions a participar d’esta campanya.

Les actuacions tenien previst un pressupost municipal de 5.000€, que s’ha vist ampliat en un total de 7.500€ per part de la regidoria de Sanitat, pel que fa al benestar animal. Segons ha anunciat León Gascón, “les actuacions es duran a terme abans de la finalització de l’any 2020, encara amb el retard que ha suposat la situació sanitària actual, ja que portem mesos treballant en una modificació i actualització de les ordenances municipals respecte al benestar animal”. El regidor també ha anunciat que en breus es treballarà per crear un ‘Consell de Participació ciutadana pel benestar animal domèstic’ de la localitat.

El regidor de Sanitat ha conclòs animant a tota la ciutadania a formular els seus dubtes i demandes relacionades amb el benestar animal a través del correu electrònic benestaranimal@altea.es i del telèfon 96 688 27 02 – extensió 2600.

 

 

Pin It on Pinterest