Select Page

El regidor de Sanitat i Benestar Animal, José Luis León Gascón, informa sobre la concessió d’una subvenció de la Diputació dirigida a l’aplicació del mètode CES. “Una subvenció de 3.294,98€, que sumada als 10.000€ aportats pel mateix departament municipal, faran que Altea tinga moltes de les colònies de gats del carrer controlades, protegides i sanes”. Ha declarat l’edil.

Segons indica el regidor, este any també s’ha signat, entre associacions locals dirigides a la protecció animal i la regidoria, convenis que fan que el projecte CER/CES local assegure un bon treball de protecció respecte als animals del carrer en pro de la convivència ciutadana. En paraules de l’edil, “este conveni, que està acceptat per les associacions Bigatos, Gatos Felices, Somos Gos i 4 clíniques veterinàries de la localitat, té moltes coses a favor de la protecció animal i els seus drets com a éssers vius i no coses”.

León Gascón recorda a la ciutadania que les accions del mètode CES Captura, esterilització i solta o retorn, van dirigides a colònies de gats del carrer i no a gats domèstics.

“Un bon control de colònies farà que Altea estiga sanitàriament millor. A més de protegir els gats del carrer, la convivència ha de ser mútua, tots tenim una funció en el municipi, incloent-los a ells “, ha sentenciat el responsable municipal de Sanitat i Benestar Animal.

El regidor ha posat èmfasi que “no s’ha de alimentar els gats del carrer si es desconeix com fer-ho, que alimentació és l’adequada i sobretot, sense saber si ja pertany a una colònia. Normalment, els gats del carrer tenen els seus alimentadores i els seus llocs d’alimentació; l’alimentació al carrer sense control pot portar a un problema de salubritat local important i més cara a l’estiu i les seues temperatures. És recomanable sempre que l’alimentació a estos animals es deixe de la mà de persones vinculades a les associacions locals i amb els criteris que s’estableixen per l’ordenança en vigor i els acords entre regidoria i associacions”.

“La regidoria de Sanitat i Benestar Animal ha fet, al costat de les associacions i veterinaris, una gran aposta perquè en pocs anys es tinga un integració animal en la nostra localitat i tenir a quants més animals esterilitzats, controlats i feliços”; ha conclòs José Luis León Gascón.

Pin It on Pinterest