Select Page

Els regidors d’Educació, Vicenta Pérez i de Urbanime, Jose Orozco, han visitat a primera hora del matí les obres que, a través del Pla Edificant, s’han dut a terme a l’IES Altaia. Una actuació ja conclosa i recepcionada, que ha costat 140.000€ que assumeix íntegrament la Conselleria d’Educació.

Com ha indicat la responsable municipal d’Educació, l’actuació ha consistit en millores al sostre i la solució a un problema que hi havia als pluvials que afectava sobretot al veïnat. “Estem molt contents de poder anunciar hui la finalització de les obres del Pla Edificant a l’IES Altaia. Són molts anys els que hem estat treballant amb el Pla Edificant i poder venir hui a veure els seus fruits és emocionant “; ha declarat Pérez, que ha apuntat que, “Edificant està funcionant bé. L’Ajuntament no ha hagut de posar res de diners perquè tot anava inclòs en el projecte i esta era una de les coses que hem tingut en compte des de l’inici. Estem molt contents amb esta obra i ha arribat el moment d’anar celebrant la finalització de les etapes. Hem pogut donar-li una empenta a les obres en esta situació en què ens trobem i seguirem en esta línia “.

Vicenta Pérez ha avançat que esta setmana es rebran també les obres del CP Altea la Vella. “Hem decidit des d’Educació i Urbanisme posar en marxa com més aviat millor les obres i no esperar a juliol i agost que era quan estaven planificades perquè amb els alumnes a l’interior dels col·legis no es podien executar. D’aquesta manera volem aprofitar aquest temps, en què els xiquets no estan a les escoles per avançar el més possible”; ha concretat la regidora d’Educació.

Per la seua banda, l’edil d’Urbanisme ha comentat que, “és veritat que Edificant està funcionant molt bé. A Altea la inversió ronda els 2 milions d’euros i mai s’havia fet una inversió tan gran en infraestructures escolars al mateix temps. Hui estem rebent Altaia, que tenía un pressupost de 140.000€. El pressupost de les obres al CP Altea la Vella és de 190.000€ i possiblement divendres les puguem rebre també. Ja ho vam fer amb una xicoteta obra al CP Garganes, amb el que possiblement totes les obres del 2019 podran estar acabades en breu”.

Jose Orrozco ha explicat la part més tècnica de l’obra indicant que “el que s’ha fet és la restitució de part de la coberta i els voladissos. Tot el que és el sostre tenia molts danys i patia filtracions que s’han esmenat. A part d’això s’ha arreglat la recollida de pluvials, refent 2 canalons, impermeabilitzan-los i renovant una bomba hidràulica que produïa filtracions aigües avall al garatge de la finca adjacent; a més de repintar la pista esportiva completament”.

Pel que fa a les previsions per a les pròximes setmanes i mesos, l’edil ha volgut deixar clar que “són les administracions públiques les que hem d’impulsar tot allò que siga possible en l’obra pública, intentant dinamitzar l’economia en estos dies de manera que esta setmana les obres de l’IES Bellaguarda ja estaran aprovades per a licitació, amb un pressupost de 112.000€. Al CP l’Olla, probablement durant este mes podrem licitar-les amb un pressupost de 208.000€ i només quedaria les Rotes per a este any, amb 800.000€ d’inversió “.

Orozco ha ressaltat la importància que té l’obra pública en els municipis i ha informat que “des d’Urbanisme canviarem els plecs de condicions perquè no només es puntuï el preu, sinó també es puntuïn altres condicionants com l’estudi dels projectes o accions mediambientals que puguin ser puntuables dins dels plecs i que faran més completa la valoració per a licitar aquesta obra “.

El regidor d’Urbanisme ha aprofitat l’ocasió per dirigir-se a les empreses alteanes indicant-los que “estiguin atentes per intentar concursar en aquestes obres que es van a dur a terme dins del seu municipi i que podria suposar un foment d’aquesta economia circular que tanta falta ens fa, més encara en moments com aquests “.

En el transcurs de la visita a les concloses obres de Pla Edificant a l’IES Altaia, els regidors d’Educació i Urbanisme han estat acompanyats per l’arquitecte responsable del projecte, l’empresa encarregada de l’obra i diversos tècnics municipals.

Pin It on Pinterest