Select Page

Rector i corporació municipal visiten les acabades d’estrenar obres que han costat més d’1 milió d’euros.

La Universitat Miguel Hernández (UMH) ha rebut les obres d’urbanització i enjardinament del campus d’Altea. Després de finalitzar aquesta actuació, el rector de la UMH, Juan José Ruiz, i l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares, acompanyats per una àmplia representació de la Corporació Municipal, visitaven a mig dia d’ahir la zona remodelada.

Aquestes obres, inclouen una zona d’estacionament amb 76 noves places d’aparcament, 3 de les quals són per a persones amb mobilitat reduïda, i una àmplia zona de càrrega i descàrrega; a més d’enjardinament, mobiliari i la creació de dos nous espais públics. El pressupost d’adjudicació de les obres ha ascendit a 1.177.864,68 euros.

L’aparcament està connectat pel costat est amb el nou viari d’accés i eixida des de l’Avinguda Benidorm i per l’oest amb el vial de servei intern de campus. A la banda nord es traça la connexió amb el futur accés principal a l’estacionament de campus, la connexió final queda supeditada al desenvolupament de la urbanització del Pla Parcial RS-8 “Belles Arts”.

Així mateix, s’han creat dos nous espais públics: “Àgora Superior” i “Àgora inferior”. El primer d’ells, és un punt de trobada amb usos múltiples, que compta amb àrees per a barbacoes, exposicions i projeccions. Es caracteritza per una zona central, on uns bancs correguts amb geometries diverses estructuren l’espai i on un gran exemplar d’olivera és l’element principal de la mateixa. Per la seua banda, en el “Àgora inferior” s’han generat diversos volums que s’han acompanyat de bancs correguts de formigó. Els espais enjardinats s’han cobert d’espècies vegetals arbustives i entapissants i s’ha creat una gran rampa que connecta la plataforma inferior de campus amb la superior.

A més, s’han instal·lat zones verdes en diverses parts del campus que, a més de tenir una funció visual, es convertiran en noves zones d’estada. La superfície enjardinada és de, aproximadament, 1.260 m2. També, s’ha instal·lat una tanca en tot el perímetre del campus.

Per part de la UMH, a la visita han assistit, també, el vicerector d’Infraestructures, Pedro Ginés Vicente, la vicerectora de Cultura, Tatiana Sentamans Gómez, el cap de Servei d’Infraestructures, Pedro Rodríguez Sánchez, i el degà de la Facultat de Belles Arts, José Vicente Martín Martínez. Així mateix, en representació de l’Ajuntament d’Altea han assistit, a més de l’acalde, Jaume Llinares, el regidor d’Urbanisme, Jose Orozco; la regidora d’Educació; Vicenta Pérez; l’edil de Cultura, Aurora Serrat; així com gran part dels edils que conformen la Corporació Municipal.

Transcorreguda la visita, el rector manifestava satisfacció per veure acabades les obres. “Aquest és un campus molt bonic, però és que ara ha quedat espectacular perquè ho han executat molt bé i l’obra està molt integrada. No era fàcil fer una actuació d’aquest estil però calia “; apuntava Juan José Ruiz. “S’ha invertit molts diners però ha valgut la pena perquè el campus ha quedat per a gaudi tant dels estudiants com dels ciutadans d’Altea”; afegia el rector, qui a manera d’anècdota comentava que “està tan bonica la zona que potser no volen ficar-se en les aules a estudiar els alumnes”. En aquests moments el campus de la UMH a Altea compta amb 600 estudiants.

Per la seua banda, l’alcalde, explicava que “en el projecte ja s’intuïa un canvi important. Era molt gran l’actuació que es realitzava en tots els espais que estaven quedant sense ús enmig de la aules de la universitat i s’ha aconseguit perdre desnivells i utilitzar tots els espais i molt enjardinament utilitzant materials que estan en la línia del que ha de ser un espai exterior en què s’aprofita qualsevol racó i la integració al poble és perfecta “.

L’Alcalde felicitava a l’empresa concessionària Tyosa pel resultat de les obres i també als projectistes “perquè des del principi, al costat d’altres persones responsables de la Facultat, han estat molt pendents que es realitzés un projecte d’acord amb el tipus de campus que es desitjava tenir i el resultat ha estat magnífic “.

 

Pin It on Pinterest