Select Page

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, visitarà demà la Cala del Soio.

La corporació municipal de l’Ajuntament d’Altea i l’Associació de Veïns de l’Olla i Cap Negret, degut als últims esdeveniments sobrevinguts en relació a les obres que afecten la protecció de la Cala del Soio, informen que demà rebran la visita de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, a les 12 hores en la mateixa cala.

Cal recordar que la concessionària té dues sentències judicials favorables per fer les obres del canvi de bocana, que poden afectar greument a l’aflorament volcànic, i que l’Ajuntament d’Altea no ha pogut parar en els diferents procediments judicials anteriors.

Es fa indispensable que la declaració de Monument Natural de l’aflorament volcànic i platja fòssil, iniciat en 2019 per la Conselleria de Medi Natural, avance en la seua tramitació.

Per altre costat, l’Ajuntament d’Altea està posant en marxa el nou projecte de “Centre d’Interpretació del Canvi Climàtic”, que posarà en valor el gran patrimoni geològic i medi ambiental de l’indret, permetent estudiar diversos aspectes del canvi climàtic.

Eixa protecció  i el projecte esmentat, obrin un nou escenari on Ajuntament i veïns exigiran que el port es destine a activitats educatives, formatives, mediambientals i d’investigació, i que ajuden a potenciar el turisme patrimonial i de qualitat i, a la vegada, que atenga a les iniciatives, requeriments i demandes històriques de tot el poble d’Altea.

Per això, es convoca a tota la ciutadania a participar demà en la visita de la consellera i el proper diumenge, 23 de febrer, a la marxa que eixirà a les 11 hores des de Villa Gadea, amb el biòleg Joan Piera, i arribarà a les 11:30 hores a la mateixa Cala del Soio.

Pin It on Pinterest