Select Page

Dijous passat es presentava a la Biblioteca Municipal de la Casa de Cultura d’Altea el Premi Altea d’Assaig i investigació 2019, “Emigració Altea-Argentina”. Obra escrita pels alteans Diego Barber i Cristina Fuster i editada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Aquesta obra pot resultar de gran interès per a les famílies alteanes per diverses raons i la primera d’ella és el propi títol i contingut. “Emigració Altea-Argentina” fa un recordatori d’aquelles famílies que van haver d’emigrar a l’Argentina a finals de la S. XIX i principis del XX i com ho van fer; quins van ser els motius que els van portar a emigrar; i petjades que ens porten a que hui en dia encara es parle d’aquest tema.

A la presentació de l’obra van estar presents la directora gerent de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, Ana Ortolà; el director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant, Joan Borja i la regidora de Cultura, Aurora Serrat, a més dels alteans autors de l’obra, que han fet que el premi es quede a casa. Persones vinculades a la cultura i les lletres al municipi.

 

Pin It on Pinterest