Select Page

El 19 d’octubre es commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una data establerta per l’Organització Mundial de la Salut amb l’objectiu de crear consciència i promoure que les dones accedisquen a controls, diagnòstics i tractaments oportuns i efectius.

L’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Benestar Social i Sanitat; i en col·laboració amb Anémona, el grup d’autoajuda per a dones amb càncer de mama; s’ha sumat a la commemoració d’esta data amb una sèrie d’activitats que estan celebrant-se al llarg de la setmana.

Ahir per la vesprada, la Plaça de l’Ajuntament era l’escenari escollit per a la formació d’un gran llaç rosa humà i la lectura de dos manifestos, un per part de la reina infantil de les festes patronals, Ainhoa González de Zárate Such, i l’altre a càrrec de Patricia Flores, filla d’una sòcia d’Anémona.

Este emotiu acte, amenitzat pel saxofonista Román Rodríguez, va comptar amb un destacat suport institucional amb l’alcalde, Jaume Llinares, al capdavant i l’edil de Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón, que també va dirigir unes paraules als presents en suport de totes les afectades, a més d’altres regidors de l’equip de govern. També hi van participar la presidenta d’Anémona, Maria Botella, i la coordinadora de l’associació a Altea, Yolanda Cebrián.

Els actes d’esta setmana dedicada a la solidaritat amb les afectades pel càncer de mama començaven el dilluns, dia 14, amb la penjada d’un llaç rosa de grans dimensions al balcó de l’Ajuntament. En este acte simbòlic van participar membres d’Anémona; l’alcalde, Jaume Llinares; i el regidor de Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón; entre d’altres regidors de la corporació municipal.

El dimarts, dia 15, al llarg del matí una mesa informativa d’Anémoma, ubicada a la plaça de l’Ajuntament, va informar sobre activitats programades i col·laboracions amb Anémona.

La programació d’activitats seguirà els pròxims dies, concretament el divendres, dia 18, l’hotel Voramar de Benidorm, de 16 a 20 hores, acollirà xarrades informatives a càrrec de metges, psicòlegs, sòcies d’Anémona i altres professionals al voltant del tema ‘’Investigación, Innovación y Comunicación. Cáncer de mama. Por nosotras, en clave de futuro’’.

El mateix divendres, a partir de las 19 hores i fins el diumenge dia 20, Altea encendrà una il·luminació color rosa a la façana de l’Ajuntament.

Amb totes aquestes activitats, Altea es suma a la lluita contra el càncer i a la celebració del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama.

Finalment, José Luis León Gascón, agraïa a Anémona la seua implicació en l’organització d’estes activitats. I insistia en ‘’la importància de la detecció precoç del càncer de mama amb la finalitat de millorar el pronòstic i la supervivència dels casos de càncer de mama’’. ‘’El Dia Mundial contra el Càncer de Mama, -afegia-, és una oportunitat per augmentar la consciència i cridar l’atenció que totes i tots podem ajudar a prevenir i controlar el càncer’’.

Pin It on Pinterest