Select Page

En aquest 2022 és l’any europeu de la joventut i l’alumnat ha difós els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030

Altea s’ha sumat aquest dilluns a la commemoració del Dia d’Europa, una jornada reivindicativa dels valors europeus i amb activitats en l’institut IES Bellaguarda. A més, aquest 2022 és l’any europeu de la joventut. La Regidoria de Projectes Europeus, regida per María Antonia Laviós, ha organitzat activitats conjuntament amb l’IES Bellaguarda, integrant en el projecte d’escoles ambaixadores del parlament europeu, com a lectures de manifestos a la Plaça de l’Ajuntament i en propi centre educatiu.

El Dia d’Europa és una celebració que té lloc cada 9 de maig a la Unió Europea, en record de la denominada Declaració Schuman, en la qual el ministre francés d’exteriors, Robert Schuman, va fer el primer pas per a la integració dels estats europeus en proposar que el carbó i l’acer d’Alemanya i França se sotmeteren a una administració conjunta, impulsant la creació de la primera comunitat europea i posteriorment la Unió Europea.

“Enguany el Dia d’Europa va dedicat a la joventut europea, els joves són el present i el futur immediat de la societat. Ells ens han ajudat a difondre als 17 objectius del desenvolupament sostenible i les 169 metes per a aconseguir un futur millor, sostenible, inclusiu i més digital” ha declarat l’edil de l’àrea, María Antonia Laviós.

A més, l’IES Bellaguarda ha sigut premiat per formar part de les escoles ambaixadores de la Unió Europea. Paqui González ha representat a l’Institut Bellaguarda. González ha agraït el suport de l’Ajuntament d’Altea i a les persones que impulsen aquest projecte i ha assenyalat: “gràcies als col·laboradors d’aquest projecte per ajudar a representar el treball i l’impuls dels valors de pau i convivència d’Europa que en aquests temps de guerra tenen encara més importància”.

Enguany s’ha volgut dedicar el Dia de l’Europa a la joventut. I es dona importància als joves per a aconseguir una societat més sostenible, més inclusiva i més digital.

L’IES Bellaguarda celebra el 9 de maig per a fer arribar als alumnes la importància d’aqueix dia, on Europa es va unir per a aconseguir la pau i la convivència. Els xiquets i joves són els futurs ciutadans de la Unió Europea, per això, el centre participa amb activitats i iniciatives per a fomentar els valors l’europeu com la solidaritat.

L’alumnat de l’IES Bellaguarda ha manifestat que “els i les joves som un important agent de canvi i volem formar part d’un paper fonamental per a construir societats participants, sostenibles, tolerants i completament democràtiques”.

Pin It on Pinterest