Select Page

Juan Martínez concep un cartell diürn amb la llum, la mar i un drac com a protagonistes.

Miguel Lorente recita un emocionant text en vers i prosa evocant les il·lusions en la nit de Sant Llorenç.

Ricardo Caballer S.A. assegura que serà el Castell més ecològic de la història en aquesta la seua 33 edició.

La 33 edició del Castell de l’Olla d’Altea ja té cartell i text poètic. El evocador disseny de Juan Martínez mostra una estampa diürna amb el cos d’un drac que és la illeta de l’Olla d’Altea, tot això banyat per una mar blava. L’artista explicava durant la presentació, celebrada divendres passat a l’Era de Sant Llorenç, que aquesta gran festa representa la llum d’Altea, per això ha fet un cartell diürn. El drac ha estat elaborat amb troncs que va recollir l’autor en aigües del Mediterrani. El cartell va ser cremat en directe per l’artista Gerard Miralles, director de l’escola circense d’Andorra.

Per la seua banda, el text literari del besnét de Joaquim Sorolla i vicedegà de la Facultat de Belles Arts d’Altea, Miguel Lorente, desgrana les il·lusions que la nit del Castell de l’Olla produeix als alteans amb una composició poètica molt rítmica. Lorente finalitzava així la seua lectura durant l’acte:

‘’…que la belleza explote, que nos anuncien la profecía, que llegan mundos ideales que existen, como el Castell de l’Olla nos dice y que a esta tierra Altea siempre bendice’’.

La presentació va comptar amb la presència de la regidora de Turisme d’Altea, Xelo Gonzàlez; l’edil de Festes, Marta Lloret; el regidor de Medi Ambient, José Orozco; i l’edil d’Infraestructures i de la PDM, Diego Zaragozí.

A l’inici de la seua intervenció, Xelo Gonzàlez, excusava l’assistència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i agraïa a la confraria el seu treball perquè tots els alteans i alteanes i quants ens visiten gaudisquen d’aquest meravellós castell únic a la Mediterrània, i va subratllar el compromís de l’Ajuntament.

En este sentit, l’edil destacava la implicació de l’Ajuntament en l’esdeveniment: ‘’disparar el Castell és un desafiament que cada any es supera amb èxit. Es dedica molt esforç i treball per part de la Confraria, administracions públiques, empreses privades i, per descomptat, de l’Ajuntament d’Altea, amb la implicació de diferents regidories’’.

‘’Com és sabut, Altea ostenta enguany la capitalitat cultural valenciana. Un reconeixement a la feina que a Altea s’ha desenvolupat al voltant de la creació artística en totes les seues vessants. I, com no podia ser d’una altra manera, el Castell de l’Olla és part ineludible de la nostra cultura’’, afegia Gonzàlez.

Per la seua banda, el president de la Confraria Castell de l’Olla, José Pérez, va agrair als patrocinadors públics i privats l’esforç d’enguany i va recordar que la festa del foc de l’Olla d’Altea treballa perquè cada any es respecte més el nostre ecosistema i va donar a conèixer unes noves plataformes per als coets realitzades amb materials biodegradables.

En aquesta mateixa línia es va manifestar el representant de la pirotècnia RICASA, Fernando Cuatretonda, que va assegurar que ‘’serà el castell més ecològic de la història tant pels components químics de la pólvora i les metxes, com per l’ús sistemàtic de cartró en lloc de plàstic en la fabricació del material pirotècnic’’.

De la mateixa manera es va pronunciar Gabriel Poveda, gerent de zona de la multinacional INDRA, empresa que col·laborarà amb el desplegament d’una flota de vaixells amb bussos per netejar la badia d’Altea després del Castell de l’Olla.

Durant l’acte la Confraria va reconèixer amb la Illeta d’Or a Vicente Ivars ‘Parroyo’ i a Rosendo Montiel.

El Castell de l’Olla compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Altea, Diputació d’Alacant, Generalitat Valenciana, Rover Alcisa, Fundació Caixaltea, Hospital IMED Levante, INDRA, Hotel SH Villa Gadea i Hotel Cap Negret.

Text Castell de lOlla 2019

Pin It on Pinterest