Select Page

En el matí d’ahir tenia lloc la Junta de Seguretat Local prèvia al Castell de l’Olla. Un esdeveniment que reuneix milers de persones al voltant de la badia d’Altea per a gaudir d’un gran espectacle pirotècnic. La Junta, que se celebrava a l’hotel SH Villa Gadea, va estar presidida pel Araceli Poblador, subdelegada del Govern a la província d’Alacant; els edils de Seguretat Ciutadana i Turisme, Miguel De la Hoz i Xelo González, respectivament, i el president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez.

A la reunió van assistir, com és habitual, tots els cossos de seguretat i equips sanitaris que intervenen en el dispositiu que s’organitza per a l’esdeveniment; així com els representants de les diferents àrees municipals implicades en l’organització, que vetllen per un desenvolupament sense incidències.

Transcorreguda la Junta de Seguretat, la subdelegada destacava “la màxima coordinació de tots els agents de la Policia Autonòmica, Guàrdia Civil, Policia Local; Bombers, Creu Roja, DYA, Ajuntament, Generalitat i Ferrocarrils que vetllen per la seguretat aquesta nit del Castell de l’Olla’’.

Segons manifestava Poblador, “el dispositiu és similar al de l’any passat i està tot molt assajat, per la qual cosa a la Junta s’han perfilat alguns detalls per millorar i s’han buscat noves zones d’aparcament, així com s’està estudiant ampliar les utilitzades fins el moment’’.

Araceli Poblador ha transmès seguretat a tots els que visiten el municipi i la platja de l’Olla en aquesta nit del Castell de l’Olla. “Hi ha una coordinació perfecta perquè no ocórreguen  incidències en els diferents dispositius que participen”, assenyalava la subdelegada del Govern, que ha conclòs anunciant, que “com ja es va fer l’any passat, hi haurà un punt violeta que contribuïsca a la conscienciació de la societat contra la violència masclista. Punt en el qual s’atendrà, sensibilitzarà i visualitzarà el tema de les agressions masclistes’’.

Per la seua banda, l’edil de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Miguel De la Hoz, recomanava a la ciutadania traslladar-se fins l’Olla a peu o en transport públic i ha recordat que FGV dissenya un dispositiu especial que amplia l’horari del Trenet per a la nit del Castell.

“De moment ja comptem amb els mateixos aparcaments que anys enrere i s’estan buscant noves ubicacions més accessibles i properes al lloc de l’esdeveniment”; avançava De la Hoz, qui agraïa a la subdelegada del Govern la seua assistència a la Junta Local de Seguretat convocada amb motiu del Castell de l’Olla.

El Castell de l’Olla està considerat en el municipi, com no podia ser d’altra manera, un gran esdeveniment turístic, ja que atreu fins a Altea a milers d’espectadors i genera un important negoci en l’hostaleria i el comerç local. Fet, que fa que el consistori realitze un gran esforç econòmic i de recursos dels seus diferents àrees municipals; així ho ha recordat l’edil de Turisme Xelo González qui tenia paraules d’agraïment als implicats en el desenvolupament del Castell.

“L’àrea de Turisme coordina i dóna suport al esdeveniment, però el treball que es fa des de la Confraria del Castell i les àrees municipals de Seguretat Ciutadana, Infraestructures i Empresa Pública és immens, de manera que vull agrair la col·laboració de tots els implicats i també participants en aquesta Junta de Seguretat Local, especialment la de la subdelegada del Govern”; declarava Xelo González, regidora de Turisme, qui acabava convidant a alteans, alteanes, residents a la comarca i turistes a “gaudir del Castell de l’Olla i convertir aquest dia en especial com sempre ho és”.

Pin It on Pinterest