Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; la regidora de Projectes Europeus, Maria Laviós; i la responsable d’EuroAltea, Paloma Verdú; s’han reunit amb els joves alteans, alumnes de l’IES Bellaguarda, que participaran a l’intercanvi juvenil ‘’Stop Diabetis’’ a la ciutat de Plovdiv, a Bulgària, del 20 al 30 de juliol.

El projecte està liderat per la ‘’Bulgarian Youth Association’’ a causa del augment dels casos de diabetis a Europa, de manera que, Espanya, Romania, Bulgària i Turquia treballaran junts per trobar una solució davant d’aquesta malaltia. Els joves d’Altea: Ekaterina, Alejandra, Larisa, Paula, Marta, Amelia, Clara, Alberto, David i Leyre passaran deu dies a la ciutat búlgara de Plovdiv dissenyant un pla d’educació per informar els joves; desenvolupant activitats físiques, presentacions, debats, seminaris, tallers, i dieta per evitar els riscos i conèixer les causes i efectes d’aquesta malaltia.

L’edil de l’àrea ha volgut subratllar la importància d’aquest intercanvi que pretén conscienciar els joves sobre la diabetis, cada vegada més present en els països desenvolupats. A més d’això, ha informat que ‘’en el projecte hi participa un grup de deu menors que aniran acompanyats de dos adults, el que els permetrà eixir de la seua zona de confort i conèixer altres cultures’’.

Finalment, l’alcalde ha desitjat a tots els joves que aprofiten aquesta oportunitat de viatjar a un altre país europeu, conèixer a joves de la seua edat amb els quals compartir aquest projecte i debatre sobre hàbits de vida saludable amb els què combatre la diabetis.

Pin It on Pinterest