Select Page

Altea, municipi saludable

Divendres passat, 5 de juliol, va tenir lloc al Centre Cultural d’Altea la Vella la presentació del IV Pla de XarxaSalut Comunitat Valenciana, del que Altea ja forma part.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; dels regidors de Benestar Social i Sanitat i Majors, José Luis León Gascón; i Participació Ciutadana, Maria Laviós; i de Teresa Revilla, directora de Salut Pública Marina Baixa.

Més de quaranta persones, entre les quals es trobaven representants d’associacions locals, centres de majors implicats amb la ciutadania i professionals de la salut, van poder conèixer de primera mà els passos que es duran a terme per a la posada en marxa del Pla i que no tindran cap cost per a la ciutadania, com va explicar l’edil de Sanitat, ‘’gràcies a les ajudes de la Conselleria’’. A més, José Luis León Gascón va explicar els beneficis de pertànyer al mateix i va destacar ‘’la gran influència que tindrà el clima i la gastronomia local per garantir l’èxit del programa, així com tots els professionals de la salut alteans implicats en el mateix’’.

Per la seua banda, Maria Laviós, responsable municipal de Participació Ciutadana, va explicar quines seran les actuacions que, a partir del proper mes de setembre, es posaran en marxa i va destacar la formació dels actius en salut que es realitzarà per als interessats.

Teresa Revilla, directora de Salut Pública Marina Baixa, juntament amb Isabel Sáez, van dur a terme una explicació general del pla i van resoldre els dubtes i qüestions plantejades pels presents. En acabar l’acte van lliurar a l’alcalde el diploma de la Direcció de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, que certifica que Altea s’ha adherit al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana i a la Xarxa de Municipis per la Salut. La vesprada va finalitzar amb un berenar saludable per a tots els assistents.

XarxaSalut

XarxaSalut és la xarxa de municipis de la Comunitat Valenciana adherits al IV Pla de Salut de la Comunitat amb el compromís de desenvolupar les accions de promoció de salut local emmarcades en el Pla.

El seu principal objectiu és establir un marc d’acció comuna, exemples de bona pràctica i evidència científica per facilitar el desenvolupament de la perspectiva de salut en totes les polítiques en l’àmbit local de la Comunitat Valenciana, fomentant la participació activa i reducció de les desigualtats, des de l’equitat i la igualtat de gènere.

Pin It on Pinterest