Select Page

Divendres passat a la vesprada, a la Casa de Cultura d’Altea, tenia lloc la presentació del cartell i la nova obra de teatre del grup local Pla i Revés, “El Joc”, l’estrena de la qual tindrà lloc a Palau Altea el proper 3 de juny a benefici de les festes de Sant Joan.

Baix la direcció de Miguel de la Hoz, Pla i Revés posarà en escena una comèdia emocionant i intrigant que presenta una trama espessa de secrets. Els personatges han de treballar junts per escapar d’un escape room que representa un laboratori nazi ple d’enigmes i misteris, mentre descobreixen els secrets foscos de cadascun. Però a més, a mesura que avancen en el joc, descobreixen que hi ha alguna cosa molt més sinistra darrere del escape room.

Representat per un cridaner cartell, obra de Ramón Urios, que també s’ha encarregat de l’escenografia del Joc, són 5 els actors i actrius que encarnen les víctimes d’aquesta captivadora trama i que aconsegueixen submergir el públic dins d’un argument original i creatiu ple de girs i sorpreses.

Els protagonistes del nou projecte de Pla i Revés són Maria de la Hoz, Maties Serrat, Pere Jaume Zaragozí, Raquel Laviós i Joan Carratalà, presents a la promoció del cartell, juntament amb l’edil de Cultura, Aurora Serrat i alguns dels membres de la comissió de festes de Sant Joan, a qui el director Miquel de la Hoz agraïa el seu suport.

I pel que fa al cartell de l’obra, este presenta una essència del que representa la nostra comèdia basada en l’obra Escape Room; deia de la Hoz, que també agraïa al públic alteà la bona acollida que té entre ell les obres d’este grup de teatre amateur de la localitat.

“El que volíem era treballar en una temàtica que fos actual i Espanya és a primera línia de sales d’escapament room a Europa. Per tant, pensàvem que era una bona manera que el públic pogués sentir-se identificat en esta situació; a partir d’ací és veritat que comença com un joc, però a mesura que va passant la trama s’adonen que estan en alguna cosa diferent quan les seues vides comencen a córrer perill quan sorgeixen els imprevistos”; desvetllava el director de l’obra. Miguel de la Hoz concloïa amb estes paraules: “no és una obra de rialla, però sí una comèdia d’intriga que representa temes actuals del gust del públic”.

Com a autor del cartell, Ramón Urios, docent i artista alteà, explicava que “he intentat representar el sentit de l’obra i crear un interès perquè quan el mires t’entren ganes de veure l’obra”.

En paraules d’Urios, “al cartell he volgut representar una posició central encarnada per una mà amb unes cartes en posició de joc i cada carta representa elements fonamentals de l’obra, com són el cronòmetre del temps, molt important en les relacions entre ells i també perquè són a una habitació de la qual han de eixir en un temps determinat. Una altra carta representa un cadenat perquè hi ha coses que estan tancades i s’han d’obrir per passar d’unes accions a altres. Una altra carta és representada per un element del cos, una mà. Hi ha notícies en què apareixen elements del cos i tot això implicat a la trama. També hi ha l’apartat dels codis i els enigmes fonamentals per poder entendre que ha de fer cadascun dels protagonistes i finalment hi ha la porta que és el lloc que estan buscant desesperadament per eixir d’una habitació on el joc s’ha deixat de banda perquè el problema creat és més important”.

Per part seua, el president de Pla i Revés, Joan Carratalá, reconeixia estar contents pel nou projecte que el grup està a punt d’estrenar. “Al cartell s’explica molt bé com es desenvolupa l’obra i vull agrair a la comissió de Sant Joan el suport. Esta és una festa especial per al grup, la tenim molt arrelada perquè el grup va néixer al Fornet”.

Joan Carratalà també ha agraït el suport municipal als projectes de Pla i Revés i ha convidat alteans i alteanes a assistir a l’estrena de “Ell Joc” el proper 3 de juny a Palau Altea, els fons del qual es destinaran a la celebració de les festes de Sant Joan 2023.

Finalment l´edil de Cultura, desitjava sort a Pla i Revés amb este nou projecte i indicava que, “des de la Casa de Cultura hem tingut l´honor d´acollir la presentació de la nova obra de Pla i Revés “El Joc” i som conscients de la gran tasca que fa el grup de teatre amateur que porta molts anys de trajectòria, però sobretot, que estos darrers anys ha sabut adaptar-se als nous temps portant obres d’actualitat i així ho han demostrat els èxits que han pogut obtenir amb la darrera representació”. I afegia, “ara considerem que estan fent una aposta més amb una comèdia de terror que segur aconseguirà atraure una vegada més el públic a veure la seua representació. També estem contents de veure que el teixit associatiu cultural i festiu s´ha unit per seguir fomentant la cultura i portar el poble d´Altea per tot el territori”.

Pin It on Pinterest