Select Page

La taula de diàleg ha estat moderada pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. 

Hui, l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares ha participat en la presentació del model territorial de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Una exposició que també ha reunit al alcalde de Benidorm i al director de la Fundació Visit València i que ha comptat amb la moderació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Altea, com a primer municipi DTI de menys de 50.000 habitants, ha apostat per sumar a la seua tradicional promoció cultural, esportiva, gastronòmica i festera, entre d’altres, esta certificació que permet arribar a FITUR com un referent en qualitat, innovació i sostenibilitat en l’àmbit turístic.

A la seua intervenció, Jaume Llinares ha exposat l’estratègia concreta adoptada per Altea per a la seua promoció turística i ha subratllat la importància de treballar per l’excel·lència i la sostenibilitat. Objectius que es concreten als Plans de Sostenibilitat Turística que han aconseguit un reconeixement per part de les administracions autonòmica i estatal i que permetran la inversió de 4 milions d’euros en l’execució de 22 projectes que tenen com a objectiu comú la millora de la qualitat de vida dels alteans i visitants. “El DTI, els seus objectius i les propostes que es facen aniran en benefici dels visitants i també dels residents. Reforçar la nostra destinació turística, permetrà la millora de la intel·ligència digital, però també de la sostenibilitat i la mobilitat al nostre poble”; ha declarat lalcalde.

Conclosa l’exposició, l’Alcalde d’Altea ha valorat positivament la participació d’Altea en el debat amb paraules com estes: “Altea enmig d’estos dos grans del turisme –referint-se a Benidorm i València– ha aconseguit rellevància i s’ha demostrat que la nostra imatge de turisme és forta. Partim d’una singularitat reconeguda i potent, però sempre cal continuar treballant per millorar”.

I com a símbol d’este treball, Jaume Llinares ha recordat una de les actuacions que en estos moments s’estan duent a terme a Altea, com és la regeneració del front litoral, que ha suposat l’eliminació d’un aparcament a primera línia de costa i recuperar una platja que s’havia perdut. “Crec que tot està lligat a la nostra oferta i quan es realitzen estos 22 projectes que s’estan començant a executar, Altea, en un termini de 2 o 3 anys, veurà un canvi radical millor en la qualitat de vida”; ha sentenciat l’alcalde.

Per la seua banda, l’edil de Turisme, Xelo González ha parlat d’altres aspectes destacables del municipi que també estan sent objecte de promoció a la present edició de la Fira Internacional de Turisme, a més del DTI. “La cultura, el ciclisme, la nàutica i la natura són altres dels camps que permeten a Altea desestacionalitzar el Turisme i per això hem portat fins a Fitur l´àmplia oferta que tenim en estos sectors”. Oferta que passa per un calendari ampli d’activitats culturals; 10 rutes ciclistes diferents i un establiment hoteler especialitzat en turisme esportiu lligat al ciclisme i reconegut per la Federació Espanyola de Ciclisme; tres ports esportius i les diferents apostes per l’esport nàutic i els incomparables paratges naturals amb què compta Altea com són per exemple la Serra Bèrnia, les diferents partides rurals, el riu Algar o la Badia d’Altea, on es troba l’enclavament de la Cala del Soio d’origen volcànic.

 

Pin It on Pinterest