Select Page

Els treballs de restauració i neteja han possibilitat dotar d’autoria a la campana, encunyada l’any 1895, i obra de Juan Dencausse.

L’Ajuntament d’Altea, a través de la Regidoria d’Infraestructures, ha assumit la restauració de la campana de l’Ermita de Sant Isidre.

El passat mes d’abril s’iniciaren els tràmits pertinents per a escometre la neteja i restauració de la campana de l’Ermita de Sant Isidre després que  patira un lleuger despreniment a causa del deteriorament del seu sistema d’ancoratge.

En un primer moment, i per a evitar majors desperfectes, se’ls va indicar als operaris de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal (PDM) que s’encarregaren de la retirada de la campana de la seua ubicació a l’ermita.

Degut a la singularitat i l’alt valor patrimonial de la campana, se li va donar trasllat al servei d’Arqueologia de l’Ajuntament, qui es va encarregar d’informar sobre este bé i va suggerir uns treballs de rehabilitació de la campana, que finalment va realitzar una empresa especialitzada en el tractament de campanes, com és  «2001 Tècnica y Artesania S.L.».

 Una vegada restaurada, la campana ha tornat a ser instal·lada al campanar de l’Ermita de Sant Isidre esta mateixa setmana. “Este procés ens ha servit,  a més de per a millorar l’estat de conservació de la campana, per a conèixer un poc més la història d’este element tan singular”, assenyalava Roque Ferrer, regidor de l’àrea.

A més d’això, gràcies a estos treballs s’ha pogut conèixer l’autoria del bé. Com ha explicat el regidor: “la campana comptava amb la dada de fabricació encunyada, que data de l’any 1895, però no indicava qui era l’autor. Casualment, durant el transcurs de la neteja de la campana, l’empresa que s’ha encarregat d’escometre estos treballs ha restaurat altres campanes procedents d’un municipi de la província de Castelló, com és Costur. Este fet ha possibilitat dotar d’autoria a la campana, donat que la nostra, la de l’ermita de Sant Isidre, ha resultat ser idèntica a una de les campanes de l’església de Costur i esta si que comptava amb la firma de l’autor, Juan Dencausse, 1895  (Barcelona)”.

Pin It on Pinterest