Select Page

La Casa de Cultura d’Altea ha acollit este matí l’homenatge a Pepe Díaz Azorín amb motiu del seu 80 aniversari. L’acte ha reunit a familiars, amics, i companys. Una multitud d’assistents que han volgut acompanyar a Pepe Azorín en este dia tan especial i significatiu.

L’acte ha estat organitzat per UGT – País Valencià, del que Pepe Azorín és membre del seu Consell de Cultura, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, a través de la seua regidoria de Cultura.

Entre els assistents, ha estat present l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, que ha tancat l’acte, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler. L’alcalde ha felicitat Azorín en nom de tots els alteans i alteanes. I ha fet extensiva esta felicitació per ‘’la important trajectòria professional que avala a l’autor’’. Jaume Llinares s’ha referit a l’artista com ‘’el poeta del dibuix i el mestre dels volums i un dels màxims exponents de l’art contemporani actual’’. Com aspecte més representatiu de la seua obra, ha destacat ‘’l’estudi precís i fidel de l’anatomia humana i, en concret, de les mans’’.

L’alcalde també ha posat l’accent en la “la generositat d’Azorín amb el poble d’Altea amb la donació a l’Ajuntament de diverses obres que ja són part del patrimoni artístic dels alteans”. Finalment, Llinares ha afirmat que ‘’entre els molts factors que han contribuït al fet que Altea siga enguany Capital Cultural, ha sigut determinant el prestigi de l’obra i la vàlua personal d’artistes com Pepe Azorín’’.

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha donat la benvinguda a tots els assistents en nom de l’Ajuntament d’Altea. En el torn de parlaments han intervingut Ismael Sáez, secretari general d’UGT – País Valencià; Lola Cayuela, secretària de Cultura de FeSP i membre del Consell de Cultura d’UGT-PV; Romá de la Calle, catedràtic de la Universitat de València i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles; Jesús Huguet, lingüista i secretari del Consell Valencià de Cultura i Joan Borja, director de la càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant. També han estat presents la regidora d’Educació i Igualtat, Vicenta Pérez i l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicent Arques.

Per concloure l’acte, l’homenatjat ha dedicat a tots els assistents unes emotives paraules d’agraïment a la seua gent estimada i als organitzadors per l’afecte mostrat i la grata sorpresa que ha sigut este homenatge. Així mateix, ha rebut de mans de l’alcalde i el secretari general d’UGT–PV l’escultura dels Guardons d’Honor d’UGT-PV.

Amb motiu d’este homenatge s’ha editat un llibre que recull imatges de les obres més significatives de l’autor i escrits de representants institucionals i sindicals, periodistes, escriptors y professors universitaris.

Resum biogràfic de Josep Díaz Azorín

Naix a Iecla (Múrcia, 1939). Pintor, gravador, dibuixant i escultor. Llicenciat en Belles Arts per l’Escola Superior de Sant Carles de València. Va ser trenta-set anys Catedràtic de Dibuix d’Institut. Professor de Geometria Descriptiva de la Universitat d’Alacant.

Membre fundador i president del Col·lectiu d’Artistes Plàstics del País Valencià a Alacant. Va formar part dels quatre membres que van muntar el Museu d’Art Contemporani d’Elx. La seua obra es centra en la realització de formes humanes i vegetals. Ha realitzat deu escultures públiques, la mà ‘’Dibuixar l, espai’’ de la Universitat d’Alacant, que pesa cinquanta-cinc tones, tres a Elx, “Les mans de Sant loan del Misteri” de setze metres d’altura, i altres huit, dos més a Elx, una a Alacant, quatre a Finestrat i una a Sant Joan d’Alacant.

Profundament arrelat a la seua terra, ha mostrat la seua obra i realitzat exposicions a Noruega, Finlàndia, Itàlia, Buenos Aires, Sao Paulo, Museu d’Art contemporani de Madrid, Mèxic, Palau de Congressos de Barcelona, ​​quatre a Suècia, setze a França incloent el gran Palais de París, Miami, el Caire, Nova York, etc. que sumen en total més de huit-centes exposicions personals i col·lectives a Espanya i l’estranger.

Des del principi és important destacar l’especial tractament volumètric dels cossos, tret que interessa subratllar en el mesura que, al costat d’altres constants, roman com a nota característica de la seua obra al llarg de tota la seua trajectòria, posada de manifest en els seus dibuixos, en la seua pintura, en la seua obra gràfica i les seues escultures.

Està establert a Altea des de fa 40 anys.

Pin It on Pinterest