Select Page

Els pròxims dies 1, 2 i 3 de març es disputarà la 33 Edició de la Regata d’Hivern 200 milles a2 Altea – Eivissa – Altea.

El Regidor d’Esports, Pere Barber; el president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Carlos Torrado; el director esportiu del Club Nàutic d’Altea, Álvaro Arroyo i el Comité Organitzador de la regata; presentaven ahir la 33 edició de la Regata d’Hivern 200 milles a2 organitzada pel Club Nàutic d’Altea, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea i de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

Un total de 33 embarcacions amb dos tripulants participaran enguany en el desafiament nàutic de creuers més important del panorama nacional.

Pere Barber destacava que “la vela en el nostre territori no s’entén sense aquesta regata, perquè s’ha consolidat com un referent de l’esport nàutic i de l’esport alteà”. I ha agraït al Club Nàutic d’Altea “per continuar cada any realitzant aquesta competició. No em queda més que desitjar als participants de la regata la millor de les sorts”.

L’acte de presentació s’inaugurava amb el lliurament del premi al guanyador del Concurs de Disseny del Cartell Oficial de les 200 milles a2, l’alumne Alberto Buj. El premi ha sigut entregat pel regidor de Cultura, Diego Zaragozí; el vicedegà de la Facultat de Belles arts, Miguel Lorente i Francisco Andrés Buigues, vicepresident del Club Nàutic d’Altea. L’edil de Cultura explicava que “aquest concurs ja va per la seua tercera edició en col·laboració amb la facultat de Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández. Crec en la importància que té el brindar als joves l’oportunitat de realitzar aquest tipus de treballs”.

La regata partirà divendres que ve dia 1 de març a les 12.00 hores del migdia des del Club Nàutic Altea i recorrerà les 200 milles compreses entre Altea-Eivissa-Altea.

Els comunicats meteorològics preveuen unes condicions de poc vent per a l’anada i complicacions per la falta de vent a la volta. Totes les embarcacions disposaran d’un localitzador GPS, que a més de servir com a element de seguretat permetrà als afeccionats veure la situació dels velers, velocitat i rumb en directe través de la plataforma ‘TracTrac’, tant en ordinadors com a través de l’APP. A més, els dos tripulants porten un GPS individual que ells mateixos poden utilitzar per a manar una alerta que arriba directament al centre de control 24 hores que s’instal·la en el CN d’Altea. Addicionalment es comptarà amb dos vaixells de seguiment al cap i a la cua, amb assistència mèdica i comunicació per ràdio i es disposarà del suport i col·laboració de Salvament Marítim, Guàrdia Civil i l’Armada.

Les 200 milles a2 en aquesta edició, com ha explicat el President de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, “és una de les tres proves que puntuen per a obtindre el títol de Campions d’Espanya de Creuers a2. Aquesta regata, al costat de la Mare Nostrum és de les més esperades en el panorama nacional”.

El lliurament de trofeus tindrà lloc el diumenge a les 15.00 hores en el restaurant del Club Nàutic d’Altea. S’atorgaran premis als tres millors temps, atorgant dos lingots d’un quilo de plata al primer classificat, dos lingots de mig quilo de plata al segon classificat i dos lingots d’un quart de quilo de plata al tercer classificat. A més, estarà en joc el Trofeu per Clubs que premiarà al club l’equip del qual obtinga els millors resultats.

Pin It on Pinterest