Select Page

Aquest matí, el regidor de Cultura, Diego Zaragozí i el president de la Societat Filharmònica Alteanense, Juan Tomás Laviós, donaven a conèixer les bases que regiran la 46 edició del Certamen Internacional de Música “Vila d’Altea”, que tindrà lloc el 30 de novembre.

El lema de la present edició del Certamen serà “Mar de Cultures”, dedicada a la designació com “Capital Cultural Valenciana” del poble d’Altea. Fet que l’edil de Cultura ha agraït a l’entitat organitzadora, “vull donar les gràcies a la SFA per la sensibilitat que ha tingut a l’hora de triar el lema que representarà al Certamen i que coincideix amb el projecte de capitalitat cultural, “Altea Mar de Cultures”.

Sobre això, el president de la SFA, Juan Tomás Laviós Berenguer comentava, “per la SFA és un orgull i una excel·lent notícia la designació del nostre poble com a Capital Cultural Valenciana per això el comitè organitzador del CIM Vila d’Altea, i com no podria ser d’altra manera, ha decidit dedicar la present edició del Certamen a aquest fet tan important que arrencarà en breus setmanes, una designació que posa de rellevància l’entusiasme i la dedicació d’un poble cap a totes les manifestacions culturals”. Així mateix, Laviós ha tingut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament d’Altea per la confiança dipositada en la SFA per a l’organització de l’esdeveniment cultural més important que es porta a terme a Altea.

Com ha explicat el president de la SFA, el Certamen és un esdeveniment internacional i es necessita molt temps per organitzar-ho, sobretot per a les bandes internacionals que decideixen participar, per això presentem les bases amb tanta antelació.

La Societat Filharmònica Alteanense seleccionarà un màxim de 3 bandes de música simfòniques en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 30 de novembre de 2019 a “Palau Altea Centre d’Arts”.

El prestigiós compositor Francisco Martínez Gallego serà l’encarregat de confeccionar l’obra obligada de la 46 edició CIM Vila d’Altea.

La 46 edició premiarà la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu “Societat Filharmònica Alteanense”. Les altres dues formacions han de percebre 3.000 euros per la seua participació. A més, es podrà atorgar un premi especial del jurat al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció començarà l’1 de juny i finalitzarà el 28 de juny de el 2019.

Per finalitzar Juan Tomás Laviós ha destacat que “amb la celebració d’aquesta edició del certamen es consoliden les bases d’aquest ambiciós projecte”, també, ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores especialment a Alia Taxacions, Ostau d’Altea, Caixaltea , a Palau Altea, Diputació d’Alacant i a la “Conselleria d’Educació, Cultura i Esport”, per continuar dipositant la seua desinteressada confiança en la gestió de la SFA i els seus projectes.

El responsable de Cultura ha conclòs agraint l’esforç del Comitè organitzador del Certamen mostrant la seua plena disposició a col·laborar amb aquest gran projecte.

El CIM “Vila d’Altea” presenta una nova edició gràcies al suport de l’Ajuntament i de Palau Altea, després de veure passar a 192 bandes de música procedents de quatre continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), més de 18.200 músics, 136.000 espectadors, interpretar 620 obres i lliurar 114.000 euros en premis des del seu inici.

Per a més informació podran posar-se en contacte mitjançant la pàgina web www.certamenaltea.com o telefonant al 677 38 47 66.

Bases CIM Vila d’Altea 2019

Pin It on Pinterest