Select Page

Diverses empreses del municipi mostraran els seus productes durant la fira.

Del 22 al 25 de febrer Altea estarà present a Alacant Gastronòmica, II Trobada del Estil de Vida Mediterrània; així ho ha donat a conèixer l’edil de Turisme i Comerç, Anna Alvado, acompanyada per Paco Zaragoza, representant de ZARAL; Esperança Llorens, del Forn Pa de Ximo i Marga zaragoza en nom de la Cooperativa Agrícola d’Altea. Totes aquestes empreses alteanes, juntament amb Cervesa Althaia Artesana i el Xef Pirata, donaran a conèixer els seus productes a l’estand alteà.

Com ha indicat l’edil, “Altea ja va estar present l’any passat i, donat l’èxit obtingut, hem decidit repetir comptant, en aquesta edició, amb la col·laboració i participació de diverses empreses alteanes, la qual cosa valore molt positivament. Tindrem un bonic estand de 40m2 amb 16 mostradors, en el qual s’ha situat una fotografia d’Altea al centre així com diferents fotografies dels plats que han participat en les diferents jornades gastronòmiques anteriors, ja que el nostre objectiu és promocionar la gastronomia alteana, tant a través de les jornades gastronòmiques com a través de les diferents empreses que ens acompanyen”.

Anna Alvado ha ressaltat que aquesta nova promoció de la gastronomia i productes del municipi coincideix amb l’inici de la jornada “El Plat de Calent” a Altea. Aprofitarem aquest aparador que ens brinda la Diputació d’Alacant i Turisme Comunitat Valenciana, per a donar a conèixer aquesta ruta gastronòmica en la qual es poden degustar menús típics alteans com pastes, pilotes bordes, paella de galeres, peix de la badia, entre d’altres “.

En representació de la Cooperativa Agrícola, Marga Zaragoza indicava que “en aquests moments s’estan treballant dos tipus de taronja, de les que es confeccionaran bosses d’un quilo i s’oferiran als assistents que s’interessen pels productes; a més de nispro que, com és un producte de temporada, es facilitarà en almívar, així com melmelada de nispro “.

En nom de ZARAL, Paco Zaragoza, ha agraït a l’Ajuntament el comptar amb l’empresa per a acudir a l’esdeveniment i ha desitjat que “esperem que siga profitós per a tots”. Zaragoza ha explicat que la seua empresa, “l’any passat, vam posar en marxa una plataforma de venda en línia de productes típics d’Altea, com pot ser el pot d’ametlla fregida, que volem potenciar a la fira, per fer arribar els nostres productes a tota la província i de la comunitat”.

Finalment Espe Llorens, del Forn Pa de Ximo, recordava que “ja vam estar l’any passat ajudant, ens va encantar i aquest any volem fer panellets de Sant Blai per ser el patró, així com rotllos d’anís, coques farcides amb samfaina i ceba i, al forn morú, pa típic fet com antigament, i les mones de Pasqua, típiques de la Setmana Santa “.

Finalment, l’edil de Turisme, Anna Alvado ha convidat a tota la ciutadania a visitar IFA durant la celebració d’Alacant Gastronòmica. I ha assenyalat que es poden recollir les invitacions a l’oficina de Comerç.

 

Pin It on Pinterest